keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Mummon suklaakakku



Eilen leivoin siskolleni viemisiksi Mummon suklaakakkua. Ohje on napattu Suklaa-kirjasta, joka on täynnä toinen toistaan ihanempia ohjeita. Ajattelin tämän olevan samantapainen kuin mutakakku, mutta eipä ollutkaan....tämä oli mukavan pehmeää, kevyen oloista ja kakun kruunasi vaniljakastike ja aprikoosimarmeladi :) Kakku on myöskin gluteeniton, kun valitsee suklaaksi gluteenitonta suklaata.



200 g tummaa suklaata

120 g voita + hiukan vuoan voiteluun

6 kananmunaa

200 g sokeria

70 g Maizenaa + hiukan vuoan jauhottamiseen

Kaveriksi vaniljakastiketta ja aprikoosimarmeladia



Sulata suklaa vaikkapa mikrossa. Anna sulaneen suklaan hiukan jäähtyä ja sekoita joukkoon huoneenlämmössä pehmennyt voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Maizena ja voi-suklaaseos. Vatkaa tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä, ennen kuin kumoat sen vuoasta. Tarjoile vaniljakastikkeen ja aprikoosimarmeladin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti