tiistai 30. joulukuuta 2014

Leipätikut eli grissinit


Tässäpä herkkua vaikkapa uuden vuoden tarkoiluihin salaatin kaveriksi, tai pelkälteen dipattavaksi vaikkapa aurajuusto-kastikkeen kanssa...meillä nämä hävisivät yhdessä hujauksessa parempiin suihin. Ohje on peräisin täältä. Ja kyllä näillä voi herkutella vaikka hyvän elokuvan parissakin...:P

3 1/2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
7g kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa)
9 dl vehnäjauhoja
(halutessasi voit maustaa taikinan kuivatuilla yrteillä, chilillä tai valkosipulilla)

200g Parmankinkkuviipaleita

Lämmitä vesi reilusti käden lämpöiseksi. Lisää suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhoja pikkuhiljaa taikinaan ja alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia lämpimässä paikassa. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo taikinasta noin 20-25 cm pitkiä, noin sormen paksuisia tankoja. Lado taikinatangot suoriksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskota hieman vettä leipätikkujen päälle ja paista uunissa noin 12-14 minuuttia. Leikkaa parmankinkkuviipaleet pituussuunnassa kahtia ja kiedo viipaleet leipätikkujen ympärille. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile homejuusto-kermaviilikastikkeen ja esim salaatin kanssa.

Homejuusto-kermaviilikastike

200g kermaviiliä
70-100g sinihomejuustoa
pieni nippu tuoretta ruohosipulia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2cm pätkä makeaa sinappia

Murenna homejuusto kermaviiliin. Silppua ruohosipuli pieneksi joukkoon. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Koristele muutamalla homejuustomurulla ja ruohosipulisolmulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti