sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jauheliha texmex-piirakka


Aina on melkoinen miettiminen, mitä tekisi vieraille kahvipöytään. Nyt kokeilin jauhelihasta piirakkaa, texmex-tyyliin. Tehtyäni piirakan, ajattelin sen olevan aivan liian tulista kahvin kanssa tarjottavaksi, mutta ei se ollutkaan. Ihan sopiva :) Ja leipurin ollessa vallan laiska, tehtiin pohja valmiista taikinasta...

1pkt valmista piirakkataikinaa

Täyte:
400g naudan jauhelihaa
pieni sipuli
1pss maissia
kirsikkatomaatteja
1pss tacomaustetta
2 punaista tuoretta chiliä

Päälle:
1 kananmuna
200g Chili-tuorejuustoa
1pss texmex-juustoraastetta
1dl kermaa

1. Painele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta tacomausteella.

3. Kaada jauheliha piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle maissit ja viipaloitu, tuore chili.

4. Notkista tuorejuusto, lisää sekaan kerma, kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja nostele piirakan päälle. Asettele pinnalle kirsikkatomaatit.

5. Paista piirakka 200 asteessa n. 45min., tai kunnes piirakka on kauniin värinen. Koristele pinta maissilastuilla, tai vaikkapa kreikkalaisilla pepperoneilla.

4 kommenttia:

  1. Tämä menee heti kokeiluun. Näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Kiva! :) Tämä on kyllä herkkujen herkku....

    VastaaPoista
  3. Nyt on piirakka tehty ja hyvää oli. Ei kyllä tullut yhtä kaunis kuin sinun :)

    VastaaPoista
  4. Hei....ei se näkö, vaan se MAKU :) Hyvältä näytti sinunkin tekemänäsi...

    VastaaPoista