perjantai 27. helmikuuta 2015

Sipulipiirakka


Harvoin kaipaan tänne bloggeriin uusia ominaisuuksia, mutta nyt olisi yksi paikallaan. Nimittäin tuoksu. Jospa voisitte haistaa tämän tuoksun, joka tästä piirakasta tulee- rientäisitte varmasti oitis hankkimaan tarvikkeita. Suosittelen lämpimästi! Makukin on...miten sitä nyt kuvailisi,- täydellinen ;)

Pohja:
1/2 dl perunahiutaleita (esim. Mielihyvä)
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g voita
1 dl vettä

Täyte:
6 punasipulia
6 salottisipulia
50g voita
2 rkl sokeria
2 rkl tummaa balsamicokastiketta (esim. Rajamäki)
2 kananmunaa
2 dl raastettua cheddar-juustoa
1/2 tlk (à 250 g) mascarpone-juustoa
1 rkl pinjansiemeniä
2 oksaa timjamia

1.Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Sulata voi, lisää se ja vesi kuiviin aineksiin. Sekoita, kunnes perunahiutaleet ovat imeneet nesteen ja taikina kiinteytyy.


2.Painele käsin taputellen taikinasta leivinpaperille pyöreä piiirakkapohja. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.


3. Valmista täyte. Kuori ja viipaloi sipulit (minun mielestäni ei tarvitse olla mitenkään ohuita sipuliviipaleita, hiukan alle 1cm varmaan ok). Kuumenna paistinpannulla voi ja sokeri. Asettele sipuliviipaleita pannulle vieri viereen. Älä laita viipaleita päällekkäin, vaan näe tässä vaivaa ja toista paistaminen niin monta kertaa, että saat kaikki viipaleet käsiteltyä. Pienennä lämpöä ja anna viipaleiden hautua pehmeiksi keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Käännä sipulit varovasti, kun alapuoli on saanut kunnolla väriä. Anna myös toisen puolen pehmetä ja ruskistua. Kun viipaleet ovat läpikuultavia, valuta päälle tipoittain balsamico-kastiketta.

4. Sekoita kananmuna ja juustoraaste mascarponen joukkoon.
Levitä esipaistetulle pohjalle ensin juustoseos ja sitten sipuliviipaleet. Paista piirakkaa vielä noin 20-30 minuuttia.


5. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla paistinpannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä (n. 5 minuuttia).
Koristele valmis piirakka paahdetuilla pinjansiemenillä ja riivityillä timjamin lehdillä.

2 kommenttia:

  1. Suurena sipulin ystävänä täytyy todeta että melkein maistan tuon piirakan jo suussani! Täytyy ehdottomasti kokeilla!!!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Ai-van huippuhyvää! :p

    VastaaPoista