torstai 19. helmikuuta 2015

Valkoinen pizza



Paistoin itselleni lounaaksi tänään pizzaa. Päätin kokeilla vaihtelun vuoksi jotain "normaalista" poikkeavaa ja siitä kehkeytyi tällainen pizza, tuore täytteillä. Ja voi pojat...oli kuulkaas hyvää! Ensi kerralla kokeilen tätä kylmäsavulohella, punasipulilla ja tillillä...ehkä hiukka raastettua sitruunankuortakin? Päälle puristin nyt vielä tuoretta valkosipulia ja humpsautin reilulla kädellä oreganoa... :p

Pizzapohja:
2 dl vettä
vajaa 1/2ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja


Täytteet: 
1prk ranskankermaa
1-2pkt ilmakuivattua kinkkua
kirsikkatomaatteja
rucolaa
Grana Padano- juustolastuja
(valkosipulia ja oreganoa)

1. Sekoita lämpimään (+42 ast.) veteen suolaa, jauhoja ja lisää kuivahiiva. Sekoita kädellä ja lisää oliiviöljy. Anna kohota lämpimässä liinan alla n. tunti, tai vähän reilu.
2. Muotoile taikinasta kaksi lautasen kokoista pizzapohjaa. Paista 225 asteessa n. 8min.
3. Ota pohja uunista ja lisää päälle ranskankerma ja ilmakuivatut kinkut. Paista vielä 3-5min.
5. Halkaise päälle kirsikkatomaatteja, ripottele rucolaa, sekä juustolastuja. Purista päälle halutessasi valkosipulia ja ripoittele oreganoa. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti