torstai 5. helmikuuta 2015

Pekaanipähkinäpiiras



Nyt kaikki pähkinän ystävät kuulolle. Tämä amerikkalainen superherkku maistuu sinulle varmasti! :p Kruunaa koko komeus vaniljajäätelöllä, tai kastikkeella. Laita silmät kiinni ja nauti pala kerrallaan. AH!

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/4 tl  suolaa
100 g voita
1 kpl munaa

Täyte:
75 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
3 kpl  munaa
1 dl vaahterasiirappia
1 dl  siirappia
1 rkl vehnäjauhoja
125 g pekaanipähkinöitä (rouhittuna)

Koristeeksi:
250 g pekaanipähkinöitä

1.Siivilöi jauhot taikinakulhoon. Lisää sokeri, suola ja kylmä voi paloiteltuna. Nypi seos murumaiseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita se taikinaan.
Siirrä taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja nosta se kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Pistele haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

2.Vatkaa täytteen voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää täytteeseen siirapit ja sekoita mukaan myös rommi. Sekoita jauhot pähkinärouheen joukkoon ja kääntele seos täytteeseen. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hieman hyytynyt.

3.Nosta piirakka uunista. Asettele pähkinänpuolikkaat täytteen päälle kauniisti ritirinnan. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Peitä pekaanipähkinäpiiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, mikäli pinta näyttää tummuvan liikaa. 


4. Nauti jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä jäätelön, tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti