keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kinkku-fetahyrrät


Täällä sairastuvalla toivottiin jotain hyvää välipalaa, kun taas alkaa pikkuhiljaa ruoka maistumaan. Tekaisin sitten kinkku-fetahyrriä, jotka maistuivatkin todella hyvin :p Tein nämä pizzataikinaan, sillä minusta nämä ovat parempia näin, kuin voitaikinaan tehtyinä...

Pohja:
2 dl vettä
2/3 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

Täyte:
1/2 dl tomaattipyrettä
1 pss kinkkusuikaleita 250g
1 pieni sipuli paistettuna
200g fetajuustoa pieneksi murustettuna (apétit classic-pala)

(juustoraastetta, oliiveja, valkosipulia)

1. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy, sekä suola kulhossa.
Lisää sitten jauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhon reunoilta. 

Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. (noin 30 min)

2.Kauli jauhotetulla alustalla isoksi noin pellin kokoiseksi levyksi.
Levitä tomaattipyrettä pohjan päälle. Ripottele kinkku ja kuulotettu sipulisilppu tasaisesti.


3.Pilko feta pieneksi muruksi ja ripottele tasaisesti päälle. Jos haluat, voit vielä laittaa hieman juustoraastetta, valkosipulia ja/tai pieneksi pilkottuja oliiveja. Kääri levy rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä, sahaavalla liikkeellä noin 1 1/2 - 2 cm paksuisia siivuja. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille, leikkauspinta ylöspäin. Voit hieman kohennella ja muotoilla hyrriä käsin pyöreämmäksi tarvittaessa. 


4.Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia. 

Hyrrät voi pakastaa.

11 kommenttia:

  1. Nää pizzahyrrät on mulla ollut sellanen ikuisuusprojekti, että on jo kauan pitänyt testata. Pitää ehkä testata molemmat; sekä pizzataikinasta tehdyt, että voitaikinasta tehdyt! ☺

    VastaaPoista
  2. Meillä nämä on ollut pitkään jo tarjottavina kahvilla, juhlissa, iltapalana jne., koska ovat niin helppoja tehdä ja hyvän makuisiakin. Ja täytteillähän voi kikkailla mielensä mukaan :) Kannattaa kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Mun pitäis testata juuri nuo pizzataikinasta tehdyt, kun voitaikinasta on tullut tehtyä moonen monta kertaa :) Näyttävät hirmu hyviltä! :)

    VastaaPoista
  4. Nää on paljon "kevyempiä" näin :) Tai ainakin uskottelen niin itselleni... :D

    VastaaPoista
  5. Hei! Voiko tehdä tavalliseen hiivaan ja minkä verran ja eroaako se tuosta kuivahiivasta? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Voit tietysti tehdä tuorehiivallakin. Onnistuu yhtä hyvin 😊 Sitä voi laittaa 30g...

      Poista
  6. Hyvä juttu, kiitos vastauksesta!! :)

    VastaaPoista
  7. Tämä on ihan huippuhyvä ohje!! En ole mikään innokas suolaisten leipoja, mutta tämän helppous viehätti ja tästä tulikin uusi bravuurini! Viikon sisään teen näitä jo toistamiseen (olen yllättänyt itsenikin...)! Noudatin reseptiä tismalleen ja nämä hävisivät parempiin suihin välittömästi �� Kiitos huippuohjeesta!!

    VastaaPoista
  8. Täytyy kokeilla ,rippijuhlat tulossa, eritäytteellä👍

    VastaaPoista