maanantai 30. maaliskuuta 2015

Orkidea-kakku


Tein omille pyöreilleni tällaisen kakun. Pohjana ihan tavallinen suklaakakkupohja, välissä suklaamoussea ja kirsikkahilloa. Kukat kukkamassaa :) Päällinen vaahtokarkkimassaa.

Pohja:
8 kananmunaa
4dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta

Suklaamousse:
255 g tummaa suklaata (70%kaakaota)
10 keltuaista
3 dl vispikermaa
4 liivatetta
1 dl vettä
1,5 dl sokeria

2prk kirsikkahilloa

Kakkupohja:
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon lopuksi jauhot siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60min.

Suklaamoussen teko:
2.Aloita sokeriliemestä: Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
 

3.Valmista mousse. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa.  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunat. Yhdistä keltuaiset ja jäähtynyt sokeriliemi. Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan käsin vispaten. Seos on kypsää, kun pinnan kuplat pienenevät tasakokoisiksi ja seos kiiltää. Seos tuntuu myös käteen kuumalta. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa kypsää muna-sokeriseosta sähkövatkaimella, kunnes se on kuohkeaa, vaaleaa ja jäähtynyttä.
 

4.Ota kermasta tilkka erilleen ja lämmitä se kuumaksi. Liota liivatteet kuumaan kermatilkkaan. Vaahdota loppu kerma. Yhdistä sula suklaa muna-sokerivaahtoon. Lisää liivatekerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma kevyesti käännellen.

5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita väleihin vuorotellen kirsikkahilloa, sekä suklaamoussea. Nosta kakku jääkaapppiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
 

6. Vaahtokarkkimassan alle kerros voikreemiä., sitten massa ja koristeet päälle :) Alareunassa ei syötävää timanttinauhaa.

4 kommenttia:

  1. Vau, onpa upea kakku! Onnittelut vielä tätäkin kautta! :)

    VastaaPoista
  2. Voi taivas miten kaunis kakku! Ihan suupielet kastui, sen verran hyvältä kuulostaa tuo kirsikka-suklaa yhdistelmä! Ja paljon onnea merkkipäivän johdosta!

    VastaaPoista
  3. Onnea onnea! :D Tosi kaunis kakku!

    VastaaPoista