perjantai 6. maaliskuuta 2015

Uunidonitsit valkosuklaakuorrutteella


Sain postista uuden donitsipellin (+ erään mukavan yllärin- kiitos siitä ;)) ja vaikka vähän vielä vatsassa myllertää, oli sitä pakko päästä testaamaan. Halusin tehdä näistä keltaisia, mustilla raidoilla ja koristella sokerimassakukkasin. Löysin ihanan oheen täältä. Nämä ovat ihan huippu helppoja tehdä ja maistuvat taivaallisilta. Näistä täytynee tehdä piakkoin revanssi ;) P.s. Näistä tulisi myös jättihyviä kaneli-sokerissa pyöriteltyinä...

12 kpl normaalikokoisella donitsipellillä

Aineet:
0.5 dl öljyä
1.25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa



(100g voita sulatettuna)

Koristeluun:
120g valkosuklaata
keltaista tomuväriä
mustia candymeltsejä
kukkia, nomparelleja, strösseliä etc.

1. Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon.
 Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.

2.Öljyä minimuffinipelti kevyesti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa koloihin reilu puoleenväliin asti.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa.

3. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä. (Normaalikokoisella muffinipellillä pursota taikina donitsin malliseksi rinkulaksi vuoan koloihin = taikina on vuoan reunoilla ja keskellä on tyhjä aukko. Taikina leviää paistuessa ja keskusta umpeutuu, mutta voit avata sen paistamisen jälkeen esim. omenaporalla. Paistoaika tällöin hitusen pidempi eli uunista riippuen n. 8 minuuttia).

4.Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen parin sekunnin ajan. Laita donitsit ritilän päälle jäähtymään ihan hetkeksi. 


5.  Sulata valkosuklaa (voit ohentaa öljyllä, jos tulee liian paksua) ja värjää se halutessasi tomuvärillä mieleiseksesi. Dippaa donitsit suklaassa ja koristele mieleiseksesi.

4 kommenttia:

  1. Voi miten houkuttelevan näköisiä! Täytyy varmaan kaivaa omat donitsipeltini varastosta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kaiva ihmeessä! Turha jättää sinne pölyttymään, kun tällä voi kerran taikoa tällaisia herkkuja....

    VastaaPoista
  3. Voiko suklaan värjätä geeli värillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelisin joskus värjänneeni, mutta vasta suklaan jäähdyttyä :)

      Poista