keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Jouluinen kirsikka-suklaakakku


Kyllä. Joulujuttuja testissä. Tämä kakku on aivan ihastuttava vaikkapa viemisenä kukan asemasta. Toki tämä maistuu itsellekin kahvin, tai glögin kanssa. Fariinisokeri antaa oman, täyteläisen makunsa kakkuun. Parhaimmillaan tämä kaveri on muutaman päivän päästä! Kokeile vaikka! :)

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
2 dl kirsikoita (käytin säilyke ja coctail- kirsikoita)

Koristeluun: 
Sulatettua tummaa suklaata
kirsikoita
hiutale-koristeita (Dr. Oetker)
kookoslastuja 

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.Vatkaa sitten sekaan huoneenlämpöiset munat yksitellen.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe sekaisin keskenään. Rouhi suklaa ja kirsikat hienoksi ja sekoita ne jauhoseokseen.

3. Yhdistä jauho,- ja voi-sokeriseokset keskenään. Kippaa sekaan myös kerma ja sekoittele varoen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja pistä paistumaan 175 asteeseen n. 50- 60 minuutiksi.

4. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja koristele suklaasulalla ja jouluisilla koristeilla. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä.

4 kommenttia:

  1. Ompa kaunis kakku! :) Ja resepti kuulostaa ihanan mehevältä! Mä tykkään ihan hirveesti tosta fariinisokerista kahvikakuissa :) Kirsikan suurin ystävä en oo, mutta tällasessa kakussa suklaaseen yhdistettynä vois olla hyvääkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Mun lempparia taas ovat suklaa ja kirsikat (varsinkin tuoreet! :p). Kannattaa koklata...maku voi yllättää positiivisesti :)

      Poista
  2. Aivan ihanalta näyttää tämä kakku, pakko leipasta viikonloppuna yksi kahvikakku. Laitoin syksyllä rommikirsikoita tulemaan, kai ne sopisi tälläiseenkin. :)
    Kiva muutenkin tämä blogisi, lisään seurantalistaani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis :) Rommikirsikat? Jestas...kuulostaapa herkullisilta :p Sopisivat taatusti tähän kakkuun, kuin nenä päähän!! :)

      Poista