torstai 8. syyskuuta 2016

Gluteeniton mango- suklaakääretorttu


Löysin taas erään uutuuden hillohyllystä, eli mangomarmeladin ja pakkohan sitäkin oli testata. Kääretortun väliin sitä oli helppo sipaista. Kaveriksi laitoin vielä purkillisen mangorahkaa, joten maku on hyvin raikas....ja mangoinen :) Pohjaksi tein suklaisen pohjan tasoittamaan mangon makeutta. Luonnosta saa muuten ihania koristeita kakkuihin. Nytkin kipaisin päälle muutaman pihlajanmarjan...

Hei...vielä yksi juttu! Onko tätä lihavoimatonta tekstiä mielestänne helpompi lukea? :)

Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl gluteenitonta jauhoseosta 

Väliin:
1rs mangomarmeladia
1prk mangorahkaa
rouhittua tummaa suklaata (glut.)

Pinnalle:
2dl vispikermaa
200g maitorahkaa
6rkl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
(keltaista elintarvikeväriä)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti sekoittaen joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-8min.
Kaada paistunut pohja ylösalaisin sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hetki.

2. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja levitä pintaan marmeladia tasaisesti ja sitten mangorahka. Rouhi pinnalle vielä tummaa suklaata haluamasi määrä. Kääri torttu rullaksi alla olevan leivinpaperin avulla ja laita hetkeksi jääkaappiin. 

3. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokerit. Värjää seos sitten halutessasi elintarvikevärillä.
Pursota kerma-rahkaseos kääretortun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.

12 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis kääretorttu! <3 Ja tuosta tekstistä, niin itse henkilökohtaisesti tykkäsin jotenkin enemmän siitä lihavoidusta tekstistä, mutta ei tätäkään vaikea ole lukea. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa :) Tää on juuri näin, että joku toimii toiselle paremmin, kuin toiselle. Mulle on helppoa lukea kumpaa vain. Pohjaväriä en varmaankaan lähde kuitenkaan vaihtaman :)

      Poista
  2. Minä taasen näen paremmin tätä laihempaa tekstiä. T:saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! :D Näinhän se on...kaikki ei vaan toimi kaikille :)

      Poista
  3. Mä taas osaan ihan vaan lukea, niin nään molemmat. Keep on going! 😀

    VastaaPoista
  4. Upeat pursotukset ja koristeet kääriksessäsi! :) Minusta tää laihempi teksti on selkeempi. :D Sun pitää varmaan alkaa kirjottaa joka toinen sana paksulla ja joka toinen laihalla. Tulis kaikille tasapuolisesti. :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Kiitos Leena-muori hyvästä ideasta :D

      Poista
  5. Hieman riippuu fontista, mutta ohutta teksti on mieluisampaa...vanhanaikaisesti livekynällä kirjoitan myös todella ohuella terällä :))

    Ihana leipomus !
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hiirulainen :) Pidetään tämä fontti.

      Poista
  6. Kiitos ihanista resepteistä. Minulla tuottaa ongelmia lihavoidun tekstin lukeminen. Lisäksi tuo tumma ruskea tausta on jkv hankala. Käytän kaksitehoja. Mutta ei taida olla iso ongelma. teet niin kuin näet parhaaksi.

    VastaaPoista
  7. Upean kaunis kääretorttu. Menee mulla kokeiluun. Teksti ihan hyvä ei propleemaa. Kiitos ohjeestasi taas kerran.❤❤❤

    VastaaPoista