keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kardemummainen- kahvikakku


Tuli tehtyä taas tätä järjettömän herkullista kahvikakkua. Mielestäni ehkä paras kuivakakku ikinä...mehevä ja maukas :) Nyt tein tähän hieman koristelujakin, sillä piti päästä kokeilemaan Dr.Oetkerin uusia koristerakeita,- mustia ja kultaisia, joita saatiin leivontabloggaajaillasta mukaan testattaviksi :) Normaalisti hunnutan tämän kakun vain kevyesti tomusokerilla...

2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita munat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Älä vatkaa.

3. Lisää kerma, sekä sulatettu voi munasokeri-seokseen.

4. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kulhoon ja sekoita samalla.

5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n.50min.

6. Koristele sulatetulla valkosuklaalla ja vaikkapa Dr.Oetkerin koristerakeilla.

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuon kakun kehtaa tarjota kelle vain.
    Vähän samantyylinen kuin Minna Canthin kakku, jota joskus teen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitääkin tutustua tuohon Minna Canthin kakkuun...

      Poista