keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kardemummainen- kahvikakku


Tuli tehtyä taas tätä järjettömän herkullista kahvikakkua. Mielestäni ehkä paras kuivakakku ikinä...mehevä ja maukas :) Nyt tein tähän hieman koristelujakin, sillä piti päästä kokeilemaan Dr.Oetkerin uusia koristerakeita,- mustia ja kultaisia, joita saatiin leivontabloggaajaillasta mukaan testattaviksi :) Normaalisti hunnutan tämän kakun vain kevyesti tomusokerilla...

2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita munat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Älä vatkaa.

3. Lisää kerma, sekä sulatettu voi munasokeri-seokseen.

4. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kulhoon ja sekoita samalla.

5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n.50min.

6. Koristele sulatetulla valkosuklaalla ja vaikkapa Dr.Oetkerin koristerakeilla.

6 kommenttia:

  1. Kyllä tuon kakun kehtaa tarjota kelle vain.
    Vähän samantyylinen kuin Minna Canthin kakku, jota joskus teen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitääkin tutustua tuohon Minna Canthin kakkuun...

      Poista
  2. Todella hyvää. Epähuomiossa sotkin kaikki kuivat aineet sekaisin, siis myös sokerin ja päädyin sitten sekoittamaan päälle loput aineet kapustalla. Onnistui ihan hyvin näinkin😎

    VastaaPoista
  3. Eikö olekin? Mä olen kyllä todella tykästynyt tähän kakkuun 😍 Olen itsekin sekoillut tuon järjestyksen kanssa, mutta onnistunut silti aina 😁

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa hyvältä... Minkähän kokoista vuokaa käytitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoan halkaisija on 23cm. Vetoisuutta en osaa arvioida, mutta tuo on ns. peruskoko...

      Poista