perjantai 30. syyskuuta 2016

Gluteeniton, mehevä kinkkupiirakka


Välillä tulee himo saada kinkkupiirakkaa. Sehän on helppo ja aika perinteinenkin suolainen tarjottava. Tällä kertaa tein tätä ihan vain kahvipöytään ystävälleni, mutta tämä sopii hyvin vaikkapa lounaaksi vihreän salaatin kaverina. Mehevyyttä tähän antoi kivasti ranskankerma... Jos piirakasta haluaa mausteisemman, niin mukaan voisi lisätä vielä hieman pippurituorejuustoa :)

Pohja:
150 g voita
2,25 dl Fin mixiä tai vehnäjauhoja (jollei tarvitse olla gluteeniton)
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä


Täyte:
1prk (200g) ranskankermaa 
2 kananmunaa
1pss (150g) juustoraastetta
nippu persiljaa
1/2 purjoa
(suolaa)
200g Korpelan palvirouhetta
1 punainen paprika

1. Nypi pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sitten kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, jauhotetuin sormin.

2. Sekoita täytteen ranskankerma, kananmunat ja juustoraaste kulhossa keskenään. Lisää joukkoon suikaloitu purjo, sekä hienonnettu persilja. Mausta kevyesti suolalla.
Kaada seos sitten piirakkapohjan päälle.

3. Kuutioi paprika. Ripoittele palvirouhe ja paprikakuutiot piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

 

3 kommenttia:

  1. Pystyisikö tätä tekemään mitenkään munattomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Toki voi. Korvaa ranskankerma vaikkapa tuorejuustolla ☺️

      Poista