sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Lime-valkosuklaajuustokakku


Olen kauan ihmetellyt tuollaista reunusta hyydykekakkujen reunoilla. Nyt tuli oiva mahdollisuus kysäistä kondiittori-opettajaltamme, kuinka tällainen tehdään. En ollut huomannut kuvista katsoa, että reunahan on kuvioitua kääretorttupohjaa, josta otetaan suikale vain hyydykevuoan reunalle, vuoan sisäpuolelle. Pakko oli päästä heti testaamaan tällaisen tekoa ja tässä on lopputulos :)

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)

Raidat:
30g huoneenlämpöistä voita
30g tomusokeria
30g vehnäjauhoja
30g kananmunan valkuaista
vihreää pastaväriä

Täyte:
5dl kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2 limen mehu
1 limen raastettu kuori
145g valkosuklaata
0,5dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
5 liivatetta
4rkl vettä

Kiille:
2,5 dl vettä
1 limen mehu
2 liivatetta
vihreää pastaväriä       

Koristeluun:
limeä
mansikoita
pistaasipähkinöitä
valkosuklaata

1. Laita kääretorttupohja vatkaantumaan. Tee sillä aikaa kääretorttupohjan raidoitus sekoittamalla  kaikki "raita-aineet" keskenään ja värjää seos haluamasi väriseksi pastavärillä. Laita "raitamassa" pursotuspussiin ja pursoita leivinpaperille haluamasi kuvioita. 

2. Kaada sitten kääretorttutaikina kuvioiden päälle varovasti nuolijalla tasoittaen. Paista 250 asteessa n. 6 minuuttia, tai kun pohja on kauniin vaalean ruskea. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Irroita 45-asteen kulmassa alla ollut paperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä hetki. 
Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kapeat suikaleet 22-senttisen vuoan reunoille, vuoan sisäpuolelle. Peitä lopulla kääretorttupohjalla vuoan pohja.

3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, limen mehu, sokeri, vaniljasokeri, sekä raastettu kuori. Sekoita joukkoon myös sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sinne liotetut liivateet. Kaada seos täytteen sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin peitettynä hyytymään vähintään viideksi tunniksi,- mieluiten yön yli.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Purista esim. kahvimukiin liivatteen mehut ja lisää 2dl vettä. Värjää seos tässä vaiheessa pastavärillä halutun väriseksi. Kiehauta sitten kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Yhdistä seokset ja kaada varovasti kakun pinnalle. lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä vielä pari tuntia.

4. Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.  

8 kommenttia:

  1. Wau, aivan mahtava kokonaisuus ja mitkä värit!!!

    VastaaPoista
  2. Upea kertakaikkiaan! Mäkin mietin miten toi on tehty mutta nyt kun sanoit... Niinpä tietenkin! :D
    Väritkin ihan nappiin. <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille ❤ Kirjoittelen ohjeen huomisen aikana...

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis! ♥
    Leikkautuuko miten hyvin, kun reunoilla on tuota kääretorttupohjaa?
    Tarkoitus olis tehdä tuollainen tuleville synttäreilleni, sen verran kauniille näyttää ja houkuttaa kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljon! <3 Kakku leikkaanutui tosi nätisti- oli ottanut yön aikana kosteutta sen verran täytteestä. Suosittelen kokeilemaan...on kyllä ihan helppo valmistaa.

    VastaaPoista