torstai 1. kesäkuuta 2017

Hyydytetty kylmäsavulohikakku


Jos sinulta puuttuu vielä tulevan viikonlopun juhlista jotakin suolaista- tee tämä! Tämä kakku on yksi blogini luetuimmista resepteistä, eikä ihme- kakku on ihan huippu herkullinen! Tiedättekö niitä leivonnaisia, joista vieraat pyytävät reseptiä heti miten...tämä on juuri sellainen 😉

Pohja: 
300g Realia
120g voita

Täyte: 
5dl vispikermaa
200g kylmäsavulohituorejuustoa
200g katkarapurapu-tuorejuustoa
50g piparjuurituorejuustoa
300g kylmäsavulohta
2 punasipulia
tilliä ja ruohosipulia
suolaa ja pippuria, maun mukaan
4 liivatetta
0,5dl sitruunamehua

1. Hienonna leivät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sulata voi. Sekoita leipä ja voisula keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.

2. Laita liivatteet kylmään veteen. Pilko lohi ja sipuli pieneksi kuutioksi, sekä hienonna tilli. Vaahdota kerma ja mausta se suolalla ja pippurilla.
Lisää sekaan tuorejuustot, kylmäsavulohi, punasipuli ja tilli.  Sekoita tasaiseksi. 

3. Kiehauta tilkka sitruunamehua kattilassa ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Valuta liivateneste täytteen joukkoon ja sekoita se tasaiseksi.
Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään odottamaan yön yli, tai vähintään viideksi tunniksi.

4. Koristele kakku esim. sitruunalla, katkaravuilla (itse käytin jokirapuja), kurkulla, tilillä ja ruohosipulilla.

18 kommenttia:

  1. Nyt ihmettelen noita liivatelehti kohtia tossa ohjeessa. Siinnä on 2 kertaa ohje liivatteille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh.Kiitos hyvästä huomiostasi...miten lie se tuolleen pompsahtanut 😊

      Poista
  2. Kärsiiköhän jos pakastaa?

    VastaaPoista
  3. En ole kyllä kokeillut. Koska sinulla olisi tarve? Minulla olisi tuolla pala jäljellä...voisin testata 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Testaa vaan :) Aattelin toimiiko kuin nuo muutkin moussekakut. Olis kätevä ottaa pakkasesta :)

      Poista
    2. Noniin...siellä on. Muista tulla kysymään, jos mä jostain syystä unohdan sen pakastimen perukoille 😁 En kyllä usko, että sille mitään tapahtuu...kaikkien ainesosien pitäisi tosiaan kestää pakastamista 😊

      Poista
    3. Joko on syöty :)?

      Poista
    4. Sulamassa. Infoan tuloksen myöhemmin 😀

      Poista
    5. Pakastaminen onnistui hyvin. Maku ja rakenne säilyivät täysin normaaleina. Ainoastaan pinta oli jostain syystä hieman " kuivahtanut", mutta sekin jää suurimmaksi osaksi koristeiden alle piiloon. Mietin, että olikohan minulla rasian kansi jäänyt raolleen 🤔

      Poista
    6. Kiva, pitää tedä itsekin :) Kiitos.

      Poista
  4. Näyttääpä herkulliselta �� mutta minuakin rupesi kiinnostamaan säilyykö kakku pakastimessa? ☺

    VastaaPoista
  5. Tuli todella hyvää. Laitoin puolet lämminsavulohta ja puolet kylmäsavulohta. Kiitos mahtavasta ohjeesta.

    VastaaPoista
  6. Voikohan tämän tehdä jo pari päivää ennen tarvetta? Olisin just passelin kuuloinen tuleviin juhliin, mutta aikatauluongelmat puskee päälle ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voi. Irroita vasta ennen tarjoilua vuoasta. Säilytä siihen asti vuoassaan, kelmulla peitettynä jääkaapissa. Koristelut vaan pintaan tarjolle laitettaessa :)

      Poista
  7. Kuinka monelle hengelle laskisit tämän kakun riittävän, kun tarjolla on toista suolaista piirakkaa ja pari makeaa vaihtoehtoa?

    VastaaPoista