Tein todella ruokaisan jauhelihapiirakan, joka menee ihan lounaasta salaatin kanssa nautittuna, mutta tällä kertaa se oli tarjolla kahvipöydässämme. Piirakasta tuli kivan juustoinen ja maukas tuon cheddarin vuoksi. Itse tein tästä tarkoituksella todella paksun (vuoka 23cm), mutta samalla ohjeella voi tehdä laakeammallakin (28cm) vuoalla (paistoaika silloin lyhyempi). Tämä olisi mainio tarjottava vaikkapa illanistujaisiin 👍
Ps. Muistathan osallistua arvontaan TÄÄLLÄ!!
Pohja:
150 g voita2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1prk Koskenlaskija Ruoka-sulatejuusto (cheddar)
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
n.2dl juustoraastetta
400g hyvää jauhelihaa
1/2 purjo
1/2 pss pakastemaissia
jauhelihamaustetta
paprikamaustetta
rouhittua mustapippuria
1/2 palaa Aurajuustoa
muutama kirsikkatomaatti
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin sormin.
2. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää puolessa välissä paistoa pilkottu purjo, sekä maissit. Mausta seos lopuksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
3. Sekoita kulhossa ranskankerma, koskenlaskija, sekä kananmunat ja juustoraaste keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada seos pohjan päälle. Ripoittele pinnalle jauhelihaseos, sekä Aurajuustomurua. Asettele pinnalle lopuksi puolitettuja kirsikkatomaatteja.
4. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 1 tunti, tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.
Ihan mahtavan näköinen ja kuuloinen piirakka! Nams! 😋
VastaaPoistaKiitos, Taru 😊 Tää oli kyllä todellakin suun mukaista...
VastaaPoistaMiten paljon pohjan ja täytteiden määrää pitää isontaa jos haluaa tehdä pellillisen tätä piirakkaa?:p
VastaaPoistaHui. Tulipa vaikea kysymys. Itsw tein tämän 24cm:n vuokaan ja piirakasta tuli kyllä todella paksu. Ehkäpä kaksinkertaisena 😊
PoistaJoo onnistui hyvin kun teki kaksinkertaisena pellille,kiitos hyvästä ohjeesta ����
PoistaVoi miten hyvä juttu 👏👏 Kiva, jos tykkäsit..
Poista