perjantai 21. heinäkuuta 2017

Mansikka-valkosuklaajuustokakku


Mä sitten tykkään näistä juustokakuista! 💓 Ensinnäkin nämä on äärettömän hyviä...ja toiseksi näistä saa valloittavan kauniita tosi pienellä vaivalla. Varsinkin kesällä kaikki tuoreet marjat (viinimarjat otin pakastimesta) näyttävät älyttömän kauniilta kerman kanssa kakun pinnalla. Helppoja nämä ovat tehdäkin mielestäni. 

Tänään tarjosin tällaista mansikka-valkosuklaajuustokakkua Ystävälleni. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä juustokakkua tuoreesta mansikasta- aika herkullinen tästä tulikin 😋

Pohja:
200g digestivejä
60g voita

Valkosuklaatäyte: 
2dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
145g valkosuklaata
3 liivatetta
tilkka vettä

Mansikkatäyte:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1l tuoreita mansikoita
5rkl sokeria
(pari tippaa vaal.pun.elintarvikeväriä)
4 liivatetta
tilkka vettä

1. Hienonna pohjan keksit hienoksi ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille hieman vuokasprayta.

2. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustamaton tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja puristele joukkoon liotetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuoan pohjalle ja laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

3. Laita mansikkatäytteetn liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon tuorejuusto, sekä survotut mansikat. Mausta seos sokerilla ja värjää hieman halutessasi elintarvikevärillä. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Lisää taas ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte varovasti valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä lisää, vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele vaikkapa kermaruusukkeilla, sekä tuoreilla marjoilla.



17 kommenttia:

  1. Niin niin kaunis ja raikkaan näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos paljon 😊 Tuosta tuoremansikka teki kakusta aika kivan raikkaan...

      Poista
  2. Hienon näköinen kakku..minkä kokoinen vuoka sulla oli

    VastaaPoista
  3. Mikähän neuvoksi? Ylin kerros ei hyytynyt riittävästi vaan valui osittain alas? Oliko vikana kun soseutin mansikat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kuinka paljon laitoit vettä liivatteen sulattamiseen. Itse laitan n. 2rkl... Minäkin soseutin ne, joten eroa voi olla oikeastaan vain tuossa veden määrässä 😔

      Poista
  4. Varmaan samaa luokkaa, ehkä 25 ml.

    VastaaPoista
  5. No voi harmitus. Tätä repsua on kyllä jo moni kokeillut onnistuneesti, joten nyt en valitettavasti osaa vastata 😔

    VastaaPoista
  6. Toimiiko jos laittaa litran pakastemansikoita vai tuleekohan liian vetelää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii kyllä, mutta kannattaa valuttaa mansikat siivilässä kunnolla ensin 😊

      Poista
  7. Riittääkö pakastettuja mansikoita se litraa vastaava 500g vai pitääkö laittaa enempi?

    VastaaPoista
  8. Ohjeessa tuoreita mansikoita tulee 1litra eli n.500g niin pakastemansikoita tulee varmaankin myös se 500g, vai pitääkö laittaa enempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se 500g riittää varmasti hyvin 😊

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta, alan näet nyt tekemään tätä ��

      Poista
    3. Pidetään peukkuja, että onnistut täydellisesti 👍

      Poista
  9. Hei! Millä tyllalla teit nuo kerma ruusut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wiltonin 1M, on paras tylla, jolla nämäkin siis tehty. Suosittelen 👌

      Poista