sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Perinteinen mansikka-kermakakku


Joko olette säilöneet ihanat, kotimaiset mansikat pakastimeen talven varalle? Itse laitoin pari laatikollista, mutta oli haettava (tietenkin!) vielä erikseen tähän joka kesäiseen mansikkakakkuun. Mansikkakakku on mielestäni parasta ilman mitään erityisiä kikkailuja. Niinpä tämänkin kakun täytteenä on vain tuoreita mansikoita, sekä kermavaahtoa. Jos jotakin vaihtelua kuitenkin haluua- voi joka kesä tehdä hieman erinäköisen kakun... 🍓

Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl gluteenitonta, vaaleaa jauhoseosta 

Kostutukseen:
2dl maitoa
1tl vaniljasokeria

Väliin ja reunoille:
8dl vispikermaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 litra tuoreita mansikoita 

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi (n.25min). Lisää sitten siivilöidyt jauhot joukkoon, varovasti nostellen. Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun vuokaan (15x 10cm). Paista 175 asteessa n. 40min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Nosta pohjan päälle n.1/3 kermasta ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Viipaloi kerman päälle sitten n.1/3 mansikoista. Toista sama toiselle kerrokselle.

3. Kostuta myös kakun kansi. Levitä sitten kermaa tasaisesti kakun pinnalle, sekä reunoille. Pursota kakun pinnalle vaikkapa kermaruusukkeet ja koristele lopuilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti