sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Sillikakku


Joulupöytään sopii erinomaisesti myös tällainen ihastuttava, suolainen hyydykekakku. Tai jos vaikkapa joulun välipäivinä tulee vieraita, on kiva nostaa tämä herkku pöytään. Kokeilepa itse vaikka- minä ihastuin tähän kovasti! 🎄

Pohja:
1/2 pkt Realia 
40g voita

Täyte:
3dl vispikermaa
1 rs  tillituorejuustoa
200g ranskankermaa
150g kevytsuolattua silliä
1 iso punasipuli
50-100 g valkosipulimarinoituja oliiveja
tilliä
sitruunapippuria
sitruunamehua
sinappia
3 liivatetta
tilkka vettä

1. Hienonna leipä karkeaksi muruksi ja sekoita se voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm.) pohjalle tiiviisti.

2. Perkaa ja pilko silli hienoksi niin, että sinulla on lopuksi 150g puhdistettua silliä. Viipaloi oliivit ja hienonna punasipuli, sekä tilli.

3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma, tuorejuusto ja ranskankerma keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon silli, punasipuli, oliivit, sekä tillisilppu. Mausta sinapilla, sekä sitruunapippurilla, sekä sitruunamehulla.

4. Kiehauta kattilassa pieni tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita samalla. Kaada massa vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4-5 tunniksi. 

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. oioi...kyllä kannatti olla lastenvahtina, niin sain maistaa jääkaapista tätä herkkujen herkkua....kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla, jos kaipaa hyvänmakuista suolaista tarjottavaa kahvipöytään:)...jopa itse aion kokeilla!

    VastaaPoista