maanantai 9. syyskuuta 2019

Cappuccino-valkosuklaajuustokakku


Cappuccinon,- ja valkosuklaan makuinen juustokakku sopii loistavasti syksyn pimeneviin iltoihin kahvin kaveriksi. Kahvin määrää säätämällä saat juuri omaan makuusi sopivan kerroksen ihanan mokkaista täytettä 😋 Vinkkinä muuten vielä- löysin koristeeksi Citymarketin irtomyynnistä aivan mielettömän ihanan makuisia espressopähkinöitä. Niitä sujahtaa ehkäpä toisenkin kerran ostoskoriin 😍

Pohja:
 200g Digestivejä
75g voita

Cappuccinomousse:
5dl vispikermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
150g smetanaa
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria (maun mukaan)
2,5dl tosi vahvaa kahvia
8 liivatetta

Valkosuklaamousse:
5dl vispikermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria
200g valkosuklaata 
5 liivatetta

1. Hienonna pohjan keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta.

2. Keitä oikein vahvaa kahvia ja anna jäähtyä. Laita cappuccinomoussen liivatteet likoamaan Vatkaa kerma, smetana ja tuorejuusto keskenään löysäksi vaahdoksi. Mausta sokereilla ja lisää kahvia makusi mukaan (muista 1 liivate/1dl lisättyä nestettä). Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada mousse vuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.

3. Laita valkosuklaa sulamaan vesihauteeseen. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit löysäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto sulaneen valkosuklaan joukkoon ja sekoita kerman kanssa keskenään tasaiseksi. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada valkosuklaamousse sitten hyytyneen cappuccinomoussen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.




5 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia! Ja kiitos kivasta ohjeesta :) Tämä menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Hei, minulla olisi kaksi kysymystä. Vaahtoutuuko kerma siis, vaikka tuorejuuston ja smetanan lisäisi ennen vaahdotusta? Riittääkö kahvin vahvuudeksi cappucino paketin ohjeen mukaan keitettynä, vai oletko laittanut vielä vahvempaa? En juo kahvia, mutta leivonnaisissa pidän selkeästä mokan mausta, ja pikkuleipätäytteeseen olen joskus keittänyt oikein ylivshvaakin.

    VastaaPoista
  3. Heippa!

    Ja anteeksi. Meinasin unohtaa vastata sinulle. Kyllä. Kerma vaahtoutuu hienosti noin, reseptiä noudattaen. Voit keittää ihan ohjeenkin mukaan, mutta jos haluat, että mokka maistuu kunnolla läpi, voit nostaa annostusta hieman 👍

    VastaaPoista