torstai 7. toukokuuta 2020

Cashewpähkinä-cookies



Olen aina hieman ihmetellyt cookiesien suurta suosiota, sillä en ole koskaan oikein täydellisesti makuuni sopivia koskaan maistanut. Törmäsin sitten erään idolini, Vinesh Johnyn, Cashew butter cookies-reseptiin Instagramissa ja näitä oli PAKKO kokeilla, sillä paahdettu cashew on suurta herkkuani. Ja voi jestas kuinka hyviä nämä ovatkaan. Nyt en enää yh-tään ihmettele näiden suosiota 😋 Varsinkin tuota dippaus-osiota olisi voinut syödä lusikalla suoraan kupista!

20kpl

Cashew-voi:
120g paahdettuja cashewpähkinöitä
6g sokeria
1dl kookosöljyä

Taikina:
200g huoneenlämpöistä voita
130g sokeria
130g tummaa sokeria (fariini,- tai ruokokidesokeri) 
310g vehnäjauhoja
100g cashew-voita

10g leivinjauhetta
4g suolaa

Dippaamiseen:
60g paahdettua, rouhittua cashewpähkinää
30g cashew-voita
30g öljyä
140g caramel-suklaata (maitosuklaakin käy)

1. Paahda 180g cashewpähkinöitä uunissa 200astetta, noin 5-7 minuuttia. Tee cashewvoi kutterissa (itse käytin smoothieblenderiä) sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon cashew.voi. Lisää seuraavaksi keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ja pakkaa taikina sitten nätisti kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.

3. Ota taikinasta 35g paloja ja pyörittele käsissä palloiksi. Litistä vähän ja nosta pellille, leivinpaperin päälle. Paista cookiesit 170 asteessa n.12-13 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja pinta kivasti "krakeloitunut".

4. Valmista "dippi" sulattamalla suklaa. Sekoita suklaan joukkoon muut ainekset ja dippaa keksin reunat, Anna kovettua leivinpaperin päällä.

8 kommenttia:

  1. Paljonko vehnäjauhoja tulee vai hyppäsikö vain minulla silmät rivin ohi?

    VastaaPoista
  2. Hei! Mitä öljyä käytit dippaamiseen?

    VastaaPoista
  3. Ootko miten säilyttänyt nämä valmiina?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkurasiassa, jääkaapissa. Tuntia ennen tarjoilua sitten huoneenlämpöön 😊

      Poista
  4. vieläkö olisi mitat näissä grammojen sijaan, ettei jokaisen tarvitsis erikseen googletella...etenkin kun on eri tiedot eri sivuilla. tee siinä sitten summissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Tälle asialle on syynsä. Jotkut ohjeet vaativat todella tarkat mitat onnistuakseen. Sinun dl, voi olla minun 1,5dl. Joissakin ohjeissa se ei ole niin tarkkaa, niin määrät voidaan ilmoittaa desilitroina. Kannattaisikin siis sijoittaa 5-10€ elintarvikevaakaan, niin leivonnaisten onnistumisprosentti varmasti nousisi 😊 En näitä siis kiusallani grammoina laita.

      Poista