torstai 14. toukokuuta 2020

Simit, eli turkkilaiset sesambagelit


Minulle tuli tänään aamulla ihan valtava matkakuume, kun muistelin viime kesäistä Nizzan matkaamme. Siitä ajatuksesta tulikin sitten mieleen reissussa syömämme ihanat, hieman sitkeät Simit, eli turkkilaiset "sesambagelit". Etsin netistä reseptin , muuntelin sitä sopivaksi ja ahhh...olen melkein reissun päällä taas näitä mutustellessani 😍

12kpl

500g vehnäjauhoja
10g kuivahiivaa
4g sokeria
10g suolaa
350g kädenlämpöistä vettä

50g siirappia
50g vettä
150g kuorittuja sesaminsiemeniä

1. Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot, hiiva, sokeri,suola ja kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikinaa n. 7 minuuttia taikinakoukulla.Kaada taikina sitten kevyesti öljyttyyn kulhoon kohoamaan liinan alle noin tunniksi.

2. Mittaa ruokalautaselle vesi ja siirappi ja sekoita keskenään. Laita toiselle lautaselle sesaminsiemenet.

3. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja punnitse taikina. Jaa määrä: 12 ja punnitse 12 sen painoista palaa. Muotoile palat n. 60cm tangoiksi, käännä taikina kaksinkerroin ja kierrä päistä vastakkaisiin suuntiin. Kiepsauta sitten päät yhteen ja nipistä kiinni.

4. Kasta Simit sitten siirappivedessä ja nosta siemenlautaselle. Ripoittele siemeniä kauttaaltaan ja nosta bagelit sitten leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kelmun alla vielä 20 min.

5. Avaa uuni ja heitä uunin pohjalle n. 0,5dl vettä.  Laita Simit sitten 220 asteiseen uuniin n. 18 minuutiksi.

4 kommenttia:

  1. Herkulliselta vaikuttaa! Tällainen mielikuvamatkailukin on kivaa:) Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat ihanan rapeita päältä, sitkeitä sisältä, hieman makeita pinnasta ja niiiin herkullisia. Aurinkoisia päiviä sinullekin! ☀️

      Poista
  2. Herkulle näyttää. Vesimäärän tarkistus?

    VastaaPoista