keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Lakka-valkosuklaajuustokakku


Kun kaksi leivontablogistia kahvittelee, niin pitää hetki raapia päätään, että mitäs sieltä toisen blogista ei löytyisi (eikä omastakaan), mitä voisi kahvittelutuokioon leipoa. Eilen keittelin loput lakat pakastimesta hilloksi, niin hillon myötä syntyi ajatus tästä herkusta. Tämä olikin aika herkkua...

Pohja: 12kpl Bastogne-keksejä
           n. 50g voita

Täyte: 3dl kermaa
           1prk vaniljarahkaa
           1prk mascarponea
           130g valkosuklaata
           3dl lakkahilloa
           1tl vaniljasokeria
           muutama pyöräytys Dr. Oetkerin vaniljamyllystä
           6 liivatetta
           tilkka appelsiinimehua (tai lakkalikööriä)

1. Murustele keksit ja sekoita voisulan kanssa. Laita muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahka, mascarpone, sokerit,vanilja, sekä lakkahillo.
4. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt valkosuklaa.
5. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää siihen puristellut, liotetut liivattteet. Lisää sitten liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada seos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
6. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
5

2 kommenttia:

  1. Nam! Tämä oli aivan ihanan makuista! Kiitos hillosta ja ohjeesta! Tätä on kyllä pakko tehdä piakkoin! :)

    VastaaPoista
  2. Olepa hyvä! :) Ja kiitos kahvitteluista vielä tätäkin kautta...

    VastaaPoista