keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kolmen suklaan juustokakku



Jahas. Tätä kakkua ei pitäis ruveta kiireellä tekemään. Koitin hätäpäissäni illalla tämän jääkaappiin saada hyytymään, mutta lopputuloksesta tuli niin epäsiisti, että oli pakko kuorruttaa kakku suklaaganachella (voi harmi!! ;D) ja mansikoilla. Resepti on peräisin täältä.

Pohja:
390 g Oreos-keksejä, täyte poistettuna (tai dominoita!!)
210 g voita, sulatettuna


Täyte:
1 ¼ dl vettä
2 rkl liivatejauhetta
800 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamaton
2 ½ dl maitoa
2 ½ dl sokeria
120 g valkoista suklaata
120 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa, vaahdotettuna


Murskaa Oreo-keksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita massa leivinpaperoituun pienehköön irtokakkupohjavuokaan. (Näin saat kakkuun lisää korkeutta. Voit myös tuplata annoksen, jos käytät isompaa irtokakkuvuokaa). Paina massa tasaiseksi.

Laita pohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja tee sillä aikaa täyte.
Laita kulhoon vesi, ripottele liivatejauhe päälle ja anna seistä.
Seuraavaksi sekoita Philadelphia-juusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Jaa tuorejuustomassa kolmeen eri kulhoon niin, että jokaisessa kulhossa on sama määrä massaa. Sulata liivate vesihauteessa niin, että se sulaa.

Sulata maitosuklaa, tummasuklaa ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikroaaltouunissa. Sekoita jokaiseen tuorejuustokulhoon eri suklaat. Jaa liivate kolmeen osaan ja lisää kuhunkin juusto-suklaakulhoon yksi osa. Jaa valmiiksi vaahdotettu kermavaahto kolmeen osaan ja lisää kuhunkin kulhoon yksi osa kermavaahdosta. Sekoita kukin täyte hyvin sekaisin. 

Ota kakkupohja pois jääkaapista ja lisää ensimmäinen täytekerros eli valkosuklaa. Laita kakku vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään, noin 20 minuutiksi. Sen jälkeen kaada maitosuklaakerros ja laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Lisää vielä lopuksi tummasuklaakerros. Anna kakun olla hyvin kelmuun käärittynä jääkaapissa muutaman tunnin, tai yön yli. (Koristele kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja suklaalastuilla).

5 kommenttia:

  1. Oikein kaunis kakku ja varmasti maistuu hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvää oli, mutta en osannut tuolla liivatejauheella oikein hyydyttää, vaan jäi ihan löysäksi...

      Poista
  2. Onko tähän pakko laittaa liivatetta ? :) oisko sulla sellasta juustokakku ohjetta johon ei tule liivatetta ollenkaan ? Tosi hyvän näkönen kakku! :p

    VastaaPoista
  3. Kiitos 😊 Mulla ei taida olla, mutta esim. Kinuskikissalla on iiiihana kuningatarkakku, johon laitetaan multi-hyytelösokeria 😊

    VastaaPoista
  4. http://www.kinuskikissa.fi/liivateeton-kuningatar-kakku/ Siis tämä :)

    VastaaPoista