sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kaurainen puolukkakahvikakku


Taas teen postauksen kahvikakusta, koska nyt on kiireellä saatava pakastinta tyhjäksi puolukoista,- uudet alkavat olla jo kypsiä. Laitoin kakkuun paljon kauraa ja käytin puolukoita reilusti. Kakusta tulikin todella maukas ja kostea.  Toki kakun voi tehdä myös tuoreista puolukoista. 

Ps.Vinkkaapa alle kommentteihin lempileivonnaisesi puolukasta...toteutan tässä piakkoin jonkin ehdotuksista... :)

150g voita
2dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2dl kermaviiliä (tai maustamatonta jogurttia) 
2dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
2tl vaniljasokeria
1,5tl kanelia
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa 
2,5-3dl puolukoita

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen ja lisää sitten kermaviili.

2. Sekoita  kuivat aineet keskenään ja sekoita ne joukkoon. Lisää viimeisenä puolukat varovasti taikinaa käännellen.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja koristele vaikkapa tomusokerilla.

4 kommenttia:

  1. Puolukkaa tulee käytettyä muutaman kerran vuodessa ja silloin juuri syksyllä. Minun puolukkaleivonnainen on tällainen.
    150g voita tai margariinia
    1dl sokeria
    1 kananmuna
    2dl graham- tai vehnäjauhoja
    1dl kaurahiutaleita
    1tl leivinjauhetta
    täytteeksi,
    200g vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa
    2dl puolukoita
    1dl sokeria
    1tl vaniljasokeria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo...aineksista päätellen herkullista :p

      Poista
  2. Tässä kaksi aivan ihanaa puolukka reseptiä! <3 http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2015/09/puolukka-kinuskipiirakka.html http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2015/10/puolukka-jogurttikakku.html

    VastaaPoista