perjantai 19. elokuuta 2016

Suklaa- kinuskijuustokakku


Tein työkavereille pikaisesti herkullista suklaa- kinuskijuustokakkua lomalta paluun kunniaksi. Kakku on gluteeniton, mutta niin kiireellä tehty, että ylempi kerros ei ihan täysin kunnolla ehtinyt edes hyytymään :D Laitoin kakkuun makeutta tasapainottamaan suolapähkinöitä ja lähes sokeroimatonta kermavaahtoa. Aika herkku!

Tervetuloa tykkäilemään Kakkuviikarista myös Facebookiin ja Instagramiin :)

Pohja:
200g gluteenittomia digestivejä (tai tavallisia, jollei tarvitse olla gluteeniton)
75g voita

Suklaakerros:
250g Brunbergin tryffeleitä
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatetta
tilkka vettä

Kinuskikerros:
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk valmista, kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa  
1dl kinuskikastiketta
4 liivatetta
tilkka vettä

1. Hienonna pohjan keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm.) pohjalle.

2. Laita suklaatäytteen liivatteet likoamaan. Sulata tryffelit vesihauteessa. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja hieman jäähtynyt suklaa. Kuumenna sitten kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte lopuksi vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi.

3. Laita kinuskitäytteen liivatteet likoamaan ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto, kinuskit ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos taas ohuena nauhana kinuskitäytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada kinuskitäyte suklaatäytteen päälle varovasti, esim. nuolijan avulla. Laita jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi hyytymään, mieluiten yön yli.

4. Koristele kakku esim. suolapähkinöillä, kermavaahdolla, suklaasulalla ja Toffifee- karamelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti