lauantai 27. elokuuta 2016

Puolukkajäädyke ja kuuma kinuskikastike


Tänään iltaherkun virkaa toimitti puolukkajäädyke. Tämä on parhaimmillaan kuuman kinuskin kanssa, mutta ilmankin oikein herkullista. Tein tämän viimevuotisista pakastepuolukoista, sillä mielestäni tämä on parempaa niin, kuin tuoreista tehtynä. Samalla sain taas tilaa pakastimeen :) Ihanan raikas herkku, vaikkapa raskaan pääruoan jälkiruoaksikin...

Ainiin!! Blogi tänään 2-v. Huomenna järjestän sen kunniaksi pienen arvonnan :)

2 kananmunan valkuaista
1 prk creme vanillaa (vaahdotettava vaniljakastike)
1 prk vaniljan makuista tuorejuustoa
vaniljasokeria
sokeria
4-5 dl puolukoita

Kinuskikastike:
1 prk kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria

1. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa myös vaniljakastike toisessa kulhossa vaahdoksi. Lisää sitten vaahdot yhteen ja lisää tuorejuusto, puolukat (survotut) ja sokeria oman makusi mukaan.

2. Kaada seos silikonivuokaan ja pakasta vähintään viisi- kuusi tuntia. Irroita jäädyke sitten varovasti vuoasta ja anna sen sulaa hetki. Tarjoile kuuman kinuskin kanssa.

Ps. Kinuski valmistuu keittämällä kattilassa kuohukermaa ja fariinisokeria 10-15 minuuttia, samalla sekoittaen...

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, jotenkin ihanan jouluinen kuva! :D Arvontaa odotellessa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa. Itseasiassa tämähän onkin melko jouluinen herkku, kuvineen kaikkineen :D Huomiseen!

      Poista