maanantai 3. heinäkuuta 2017

Raparperinen kahvikakku


Yksi ihanista ystävistäni kiikuttaa minulle joka kesä valtavan kimpun raparperia (kiitos paljon, Minna 💓). Tänään olen koittanut "tuhota" niitä oikein urakalla, joten tein raparperimehua, sekä tällaisen erittäin mehevän kahvikakun. Raparperin varret olivat hirmuisen paksuja, joten niitä olisi pitänyt ehkä pilkkoa hieman enempi, sillä itselläni jäi kakkuun valtavia "sattumia". Kakku on paistettuna hieman "tahmeahko"....ja se kuuluu asiaan. Oikein hyvä ja mehevä kakku kuitenkin...ja varmasti vain paranee tämäkin vanhetessaan 😋

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
150 g voita
200 g Valion vaniljarahkaa
3 kananmunaa
3-4dl dl raparperin paloja

Koristeluun:
sulatettua valkosuklaata
paahdettuja mantelilastuja
suklaapalloja
kukkia
raparperinkuorta
 
1. Sekoita ensin taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sekaan rahka, sulatettu voi, sekä kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
 
2. Lisää pieneksi pilkotut raparperin palat joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 60-70 minuuttia.

4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se hyvin jäähtyneenä. Kuorruta valmis kakku sulatetulla valkosuklaalla ja koristele mielesi mukaan.

10 kommenttia:

  1. Just meni uuniin.. Jäin vaan miettimään, että kuinkahan paljo se nousee.. tuli lätkästyä tuommoseen litran silikonivuokaan... Ko aika täyden näkönen oli :-D noo. . Kohta se nähdään ;-)

    VastaaPoista
  2. Hui! Kyllä tämä ihan reippaasti kohoaa 😊 Toivotaan parasta 👍

    VastaaPoista
  3. Hih.. kyllä pysy vuoassa mut 85min otti aikansa kypsyä :-P nykkö malttas oottaa jäähtymistä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 85min.? 😮 Ohhoh...onnistuiko kuitenkn?

      Poista
    2. Onnistui erinomaisesti, mut joo keskeltä ei meinannu kypsyä millään mut tuon ajan otti ettei ollu taikinana keskusta.. ehkä seuraavan kokeilen tehdä torvivuuassa.. mut joo ihan yyber hyvää.. mä mitään koristeluja kerenny tänään tehdä ko kakusta oli jo puolet hävinnyt :-D

      Poista
    3. Mä ajattelin myös seuraavaksi testata tuossa torvivuoassa. Kiva, jos maistui 👌

      Poista
  4. Huomasin että vielä on pakkasessa viimevuotisia rapsrperia 2 pussia, kait ne voi vielä käyttää �� Milloinka kannattaisi tehdä jos sunnuntaina on juhlat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voit 😊 Tekisin varmaankin perjantaina jääkaappiin ja nostaisin sunnuntaiaamuna huoneenlämpöön 😊

      Poista
  5. Ihanaa herkkua.helppo tehdä onnistui hyvin kiitos ohjeesta

    VastaaPoista