maanantai 8. joulukuuta 2014

Marianne-kuppikakut


Tein viikonloppuna vieraillemme Marianne-kuppikakkuja. Ajattelin kuorrutuksesta tulevan liian piparminttuinen, jos laitan mariannerouhetta siihenkin, joten laitoin vain hieman piparminttuaromia. Se olisi kuitenkin sopinut erittäin hyvin....vaikka ei se pahaa näinkään ollut ;)

(14-16kpl)

Taikina:

2 munaa
1.5 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl kermaa tai maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g Mariannerouhetta

Kuorrutus:

2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
muutama tippa piparminttuaromia tai 75g Mariannerouhetta
tomusokeria maun mukaan
1tl vaniliinisokeria 
koristeluun: murskattuja Marianneja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet, voi ja kerma vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää Mariannerouhe. Annostele taikina muffinssivuokiin, noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.  Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 min. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokerit ja marinnerouhe/ piparminttuaromi. Kuorruta jäähtyneet muffinssit ja koristele.

2 kommenttia:

  1. voisko tolla ohjeella tehä vuokaan kuivakakun?

    VastaaPoista
  2. Joo, hei...hyvä idea! Varmasti tulisi juuri sopiva määrä. Paistoaikahan on silloin vain pidempi... :)

    VastaaPoista