perjantai 19. joulukuuta 2014

Pitaleivät


Meillä herkuteltiin tänään kanakebabia itsetehdyllä pitaleivällä. Ovat ihan mielettömän helppoja valmistaa ja väliinhän voi laittaa mitä haluaa. Tässä oiva herkku myös uuden vuoden juhlia ajatellen. Näistä saisi myös herkullisia valkosipulileipiä, jos voitelisi nämä öljy-valkosipuliseoksella :) Minulla näistä tuli jo hiukka liiankin ohuita ja olivat hieman vaikeita leikata...

 3dl lämmintä vettä
20g hiivaa
3rkl öljyä
2tl sokeria
1tl suolaa
6,5dl vehnäjauhoja

1.Sekoita veteen hiiva, sokeri, suola ja öljy. Alusta mukaan jauhot.
2.Leivo 6-7 pyöreää ohutta leipää. Taputtele ne jauhoitetuin sormin n. puolen sentin paksuisiksi.
3.Paista 250asteisessa uunissa n.5min.

4. Halkaise ja täytä.



4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Meillä kanssa herkuteltiin näillä, hyviä tuli! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvähyvä, hienoa :) Saitko niistä sopivan paksuisiakin?

    VastaaPoista
  3. Jäi mullakin melko ohuiksi ne, mutta muuten oli kyllä hyviä ja nopeita tehdä :) Täytynee jättää ne ensi kerralla varmaan vähän paksummiksi :)

    VastaaPoista
  4. Sama täällä :) Tein itse myös tsatsikia väliin. Olisin voinut syödä vain sitä ja tuota leipää...

    VastaaPoista