keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kantarellipiirakka


Mieheni kävi metsässä etsimässä kantarelleja, niin päätin tehdä piirakan "saaliista". Tästä tuli TODELLA maukas suolainen tarjottava. Vein tämän piirakan äidilleni kahvipöytään ja tämä hävisikin hetkessä. Jollet pidä vihreästä parsasta, voit jättää sen yhtä hyvin pois. Suosittelen kokeilemaan :)

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä


Täyte:
1prk ranskankermaa
2 kananmunaa
1pss juustoraastetta
mustapippuria rouhittuna
tuoretta timjamia

1l kantarelleja
1pkt pekonia
1 iso sipuli
1 nippu vihreää tankoparsaa

1. Nypi pohjan ainekset sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sitten voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Laita kattilaan vettä kiehumaan, lisää ripaus suolaa. Keitä tankoparsoja noin 3-4 minuuttia ja anna niiden jäähtyä sen aikaa, kun teet täytteet.

3. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos pippurilla ja tuoreella timjamilla. Kaada massa vuokaan pohjan päälle.

4. Ruskista pannulla pilkottu pekoni ja silputtu sipuli. Lisää joukkoon halkaistut kantarellit ja anna paistua kullanruskeaksi. Ripoittele seos sitten piirakan päälle ja asettele keitetyt parsat pinnalle viimeiseksi.

5. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Koristele tuoreen timjamin oksilla.

6 kommenttia:

  1. Kanttarellit on ihan parhaita, itsekin sain saaliiksi litran verran vkonlopulla. Herkullinen piiras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaura. Ja niin ovat. Muodossa missä tahansa. Mä olen vaan huono löytämään niitä :(

      Poista
  2. Sen verran löysin sienireissulla kantarelleja, että piirakan tekoon pääsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa :) Sienet ovat kyllä tosi herkullisia.

      Poista
  3. Ihan älyttömän hyvää! Kiitos reseptistä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että pidit :) Minunkin mielestä tästä tuli tosi herkullinen...

      Poista