maanantai 4. kesäkuuta 2018

Mustikka-valkosuklaajuustokakku


Yksi, viime viikonloppuna leipomistani kakuista, oli tämä mustikka-valkosuklaajuustokakku. Olen tehnyt tätä aiemminkin, mutta nyt hiukka muutin reseptiä ja pohjan tein gluteenittomana.  

Syreeni on muuten loistava kukka kakun koristeluun, sillä se on täysin syötävä ja myrkytön. Omasta pihasta napattuna vielä täysin luomuakin! 😊

Pohja:
200g gluteenittomia Digestivejä
50g voita sulatettuna

Mustikkamousse:
1prk (250ml) Flora Vanillaa
2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
400g pakastemustikoita
1,5 tl vaniljasokeria
0,75dl sokeria
7 liivatetta
tilkka vettä

Valkosuklaatäyte:
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
200g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria 
3 liivatetta
tilkka vettä

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti.

2. Laita mustikkatäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa Flora Vanilla, sekä kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sekä sulatetut mustikat(voit myös halutessasi paseerata ne). Sekoita kunnolla ja mausta sokerilla makusi mukaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.

3. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja mausta seos sitten vaniljasokerilla. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Lisää massaan samalla sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan, mustikkatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

25 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän upeat värit tässä kakussa ♥ Sun kakut on aina muutenkin näitä taideteoksia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana 😘 Kesä on siitä kivaa aikaa, kun pihaltakin löytyy kivoja koristeita kakkuun...

      Poista
  2. Tämä näyttää ihanalta! Mietin, että onko tuota täytettä aivan valtavasti? Tekisi mieli kokeilla ja jos onnistuu, tehdä pojan rippijuhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Täytettä tuli vuoan ihan yläreunaan asti. Voithan puolittaa moussejen ohjeet ja tehdä pienen testikakun. Tai jos onnistuu hyvin, niin pakastat H-hetkeä varten 😊

      Poista
  3. Meniköhän mun pohja pilalle kun tein tuolla ohjeessa olevalla 50/50 suhteella?
    Suunnitteilla oli viedä tämä kakku huomenna lasten päiväkotiin hoitajille kiitokseksi, mutta jäin miettimään tuota pohjaa..meniköhän koko kakku pilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua!! Olen tosi pahoillani- mulla on käynyt tuolla kauhea moka!! Tekstit olivat menneet jotenkin sekaisin ja yritin niitä eilen illalla korjata. Tuossa pitäisi olla 50g voin määrä!! ☹️☹️☹️ Anteeksi ihan kamalasti!!!

      Poista
    2. Muuten ei ole koko kakku pilalla, mutta pohjasta tulee kyllä todella kova 😔

      Poista
  4. Tekevälle sattuu! :) olen kyllä monta juustokakkua itsekin tehnyt, että olisihan se sopinut jonkin hoksottimen omassakin päässä soivan, mutta orjallisesti vain luin ohjetta :D kehtaakohan tuon kuitenkin viedä päiväkotiin vaikka pohja onkin mallia rällällä leikattava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kyllä tosi pahoillani ☹️ Voit hyvin viedä kakun- kerrot vain mitä kävi 😁 Minä otan siitä kyllä syyn niskoilleni mieluusti...

      Poista
  5. Juuri tein tuon saman kakun jääkaappiin ja siitä tuli mielettömän korkea :D hirveästi tuli molempia täytteitä. Katsotaan mikä siellä huomenna odottaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juujuu. Tästä tulee kakku 20hlö:lle, eli vuoka tulee todellakin täyteen 😊

      Poista
  6. Ihanalta näyttää! Minkä kokoinen vuoka?

    VastaaPoista
  7. Teen kakkua parhaillaan ja alkoi jännittämään, miten tuo valkosuklaamousse oikein mahtuu tuohon :O Mietin alussa, että tekisin 26cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan,mutta otin sittenkin tuon 24cm olevan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Vuokia on tosiaan myös monen korkuisiakin. En aina kaikkia mittoja muista mainita 😏

      Poista
  8. Hyvin tuli tehtyä! Huomenna itsenäisyyspäivänä sit syödään.

    VastaaPoista
  9. Minkä kokoiseen vuokaan teit kakun? Mietin että kumpi olisi parempi 24cm vai 26cm. Olisi tarkoitus tehdä huomiselle kakku🍰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! 24cm:n, muistaakseni☺️ Välillä unohdan vuoan koon mainita, niin kuin nytkin... Höh...

      Poista
  10. Mikä on, kun valkosuklaa kerros menee rakeiseksi, kun suklaan sekoittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä lämpötilaerot. Maltoitko jäähdyttää valkosuklaata yhtään?

      Poista
  11. Tein äsken mustikkakerroksen, ja siitä tuli yhtä korkea kuin kuvassa oleva kokonainen kakku, jäi ehkä 1cm vajaaksi vuoan yläreunasta. Osaatko sanoa mikä meni vikaan? Ihan ohjeen mukaan ainekset, ja 26cm vuoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse vaahdotan täytettä todella maltillisesti. Jos tuota tosiaan vatkaa liikaa, Flora vanillan määrä moninkertaistuu ja. Näin ollen jo mustikkamoussea tulee paljon... Toivottavasti kuitenkin onnistut 👍

      Poista
  12. Hei! Oletko paseerannut kuvan mustikat vai kuinka noin tasaisen kaunis väri? 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! En ole paseerannut, vaan sulattanut ja sekoittanut vain kunnolla massan joukkoon 😊

      Poista