tiistai 2. helmikuuta 2016

Korvapuustit


Meillä tuoksuu usein sunnuntaisin tuore pulla. Useimmiten ihan perinteinen korvapuusti. On kiva hemmotella perhettä ja kahvivieraita tuoreella kanelin tuoksuisella herkulla. Ja tämä tarjottava osuu ja uppoaa aina takuuvarmasti kaikkiin. 
Mikäpä olisikaan parempaa kuin tuore pulla ja vaikkapa lasillinen kylmää maitoa? Jossakin kohtaa ei pyörää kannata keksiä uudelleen :)

Taikina:
5dl maitoa
40g hiivaa
1 kananmuna
1tl suolaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
n. 13-15dl vehnäjauhoja
50g voita sulatettuna

Voiteluun:
1 kananmuna

Täyte:
huoneenlämpöistä voita
sokeria (kokeilepa korvata joskus fariinisokerilla ja laittaa mausteeksi vaikkapa vaniljasokeria) kanelia  


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
 

2. Jauhota leivinta-alusta. Kippaa alustalle puolet taikinasta. Kauli se melko ohueksi suureksi levyksi. Voitele levy huoneenlämpöisellä voilla ja ripoittele pinnalle reilusti sokeria ja kanelia. Rullaa kääretortun tapaan rullalle ja nipistele liitoskohta varovasti yhteen. Leikkaa pötköstä veitsellä hieman viistottain paloja. Nosta pullat pellille niin, että leveä pinta on alaspäin ja kapea ylös. Paina hieman peukaloilla alaspäin keskeltä. Kohta liinana alla puolisen tuntia.

3. Voitele pullat kananmunalla ja ripoittele pinnalle raesokeria.

4. Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15min., kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

4 kommenttia:

  1. Tein fariinisokerilla ja tuli tosi hyviä, parempia kuin koskaan, kiitos vinkistä! Ohjeista puuttuu että lisää suola ja muna :) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että onnistuit! :) Ja kiitos huomiosta...vaikka kuinka oikolukee tekstit, niin aina unohtuu jotakin..

      Poista
  2. Kiitos tosi hyvistä puusteista! Fariinisokerin kanssa ja reilusti kanelia niin tuli maukkaita! Hyvät eväät vkl punnhakkuutalkoisiin!

    VastaaPoista