maanantai 22. helmikuuta 2016

Hyydytetty päärynä-kinuskikakku


Hih. Inhoan vihreää väriä, mutta tein muutaman päivän sisällä jo toisen, juurikin vihreän hyydykekakun. Halusin kokeilla Valion päärynä-kinuskirahkaa....ja siitä tämä ajatus sitten lähti :) Pidän tosi paljon Smurffi-limsan mausta ja halusin vihreästä kerroksesta hieman saman makuisen ja siinä kyllä ihan hyvin mielestäni onnistuinkin :) Aika keväinen, vai mitä?

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50  g voita

Kinuskitäyte:
1 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 liivatetta

Päärynätäyte:
1 dl vispikermaa
1 prk päärynä-kinuskirahkaa
1 dl päärynäsosetta
1 dl mehukatti päärynämehutiivistettä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 liivatetta

Kiille:
1,5 dl vettä
0,5 dl  mehukatti päärynämehutiivistettä
2 liivatetta

1. Hienonna keksit ja sekoita murut voisulaan. Painele seos tiivisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halk.20cm).

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka, kinuskikastike ja sokerit. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma päärynätäytettä varten. Lisää kermaan rahka, päärynäsose, sokerit ja päärynä-kinuskirahka. Kuumenna kattilassa mehukatti ja laita sekaan liotetut, puristellut liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada päärynätäyte sitten kinuskitäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia.

3. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kiilteen vesi ja mehu kattilassa ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä taas vähintään kolme tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa (ja näyttääkin!) hyvältä! Ajattelin kokeilla vappuna, mutta jäin miettimään, että minkä kokoista maitorahkapurkkia ja kinuskikastikepurkkia ohjeessa mahdetaan tarkoittaa. :) Ja liivatteet ovat varmaan ihan tavallisia liivatelehtiä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Unohdan aina mainita nuo määrät, mutta kinuskikastike oli 2dl:n purkki, rahka 200g ja liivatelehdet ihan tavallisia kyllä :)

    VastaaPoista