lauantai 20. helmikuuta 2016

Madeleinet, eli karhuntassut



Ovatkos nämä pikku-leivonnaiset tuttuja? :) Nämä ovat ihastuttavan sitruunaisia, kahvikakkumaisia leivoksia, jotka valmistuvat nopeasti tällaisella, ihan niitä varten tehdyllä pellillä. Varsinkin teen kanssa nautittuna nämä ovat mahtavia pikkumakeita ja näitä tuleekin napsittua yksi, jos toinenkin....slurps! :p

(26  kpl)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
75 g voita

pinnalle tomusokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja, sulatettua voita, sitruunankuoriraaste, leivinjauhe, sekä sitruunamehu.
Anna taikinan tekeytyä pöydällä 5-10 minuuttia.

2. Suihkauta madeleine-pellille vuokasprayta (tai öljyä kevyesti). Kuumenna uuni 200 asteeseen ja annostele taikinaa sitten madeleine-pellin koloihin (pikkusen yli puolilleen). Paista 7-9 minuuttia, tai kunnes reunat alkavat hieman ruskistua.

3. Anna jäähtyä hetki ja kumoa. Jäähdytä leivokset sitten täysin ja ripoittele pinnalle tomusokeria, tai dippaa vaikka sulatetussa suklaassa.


4 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita! <3 Tällaisia ei ole tullutkaan ikinä tehtyä :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Roosa :) Toisinaan yksinkertainen on sitä kauneinta...

    VastaaPoista
  3. Iki-ihana ainakin 1800 -luvulta peräisin oleva ranskalainen resepti ,naapurimaasta. Mutta tuo 'karhuntassu' oli hauska uusi ilmaus Ü!
    Raikasta hyvää kahvin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, näillä onkin niin pitkä historia :) Tuo karhuntassu ilmaus luki itseasiassa tuossa pellin pakkauksessa :) Raikkaita ovat. Ihania!

      Poista