keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Mariannejuustokakku


Eräs kaverini vietti nimipäiviään viime viikonloppuna (onnea, Heli!!) ja pyysi minua tekemään tällaisen juustokakun kahvipöytään. Mitäpä muutakaan koristeiksi, kuin Marianneja,- tällä kertaa ihan kirjaimellisesti!

Pohja:
250 g Mariannekeksejä
50 g voita

Täyte:
3 dl vispikermaa
200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
400 g Valion maustettua vaniljarahkaa
1 pss Marianne crushia
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta

Koristeluun esim.:
sulatettua suklaata
Marianneja
sokerimassakoristeita 

1. Hienonna keksit ja sekoita murut sulatettuun voihin. Painele seos sitten leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.23cm) pohjalle tiiviisti.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma ja lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto, sokerit ja Marianne crush. Sekoita tasaiseksi varovasti.

3. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten keksipohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele mielesi mukaan.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana! <3 Marianne-karkista saa kyllä leivottua kaikenlaista hyvää. (:
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Roosa! Niin saa kyllä. Marianne on niin kivan raikasta :)

      Poista
  2. Mariannekakku kyllä maistuisi, mutta muuten loppuu vyö. Koska leipomisinnon iskiessä jotain on leivottava, leivon patonkeja pizzapatonkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tästä syystä olen lakannut käyttämästä vyötä jo ajat sitten :D Tosin, ei valittamista patongeissakaan...nam!!

      Poista