lauantai 27. helmikuuta 2016

Jäälauttaleivokset


Tein tässä jokin aika sitten kahvipöytään näitä ihastuttavia, helppoja ja nopeatekoisia jäälauttaleivoksia. Näitä tulee tällä ohjeella pellillinen. Itselläni oli ehkä hieman liian tuoreita munia marenkiin ja se jäi hieman "lättänäksi" :) Tämä resepti on suklaan ja marengin ystävän unelma!

Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunan keltuaista
1 rkl vettä/maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
1 levy suklaata rouhittuna

Marenki:
3  kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

1. Aloiita eroittelemalla kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, vaikkapa kahvikuppeihin. Vatkaa sitten huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.

2. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunan keltuaiset ja sekoita rivakasti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon, vähän kerrallaan. Lisää lopuksi tippa esim. maitoa. Painele taikina jauhoitetuin sormin leivinpaperin päälle uunipellille. 

3. Rouhi suklaa veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi ja ripoittele ne tasaisesti uunipellille, taikinapohjan päälle.

4. Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi keskenään. Tasoittele marenkivaahto lopuksi taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä ja koristele esim. sulatetulla suklaalla.

2 kommenttia:

  1. Onko pohja ohjeessa virhe,sokeria 1l???oisko 1dl?
    Aloin nimittäin tekemään tätä,mutta tuo sokerimäärä kyllä mietityttää!!

    VastaaPoista