tiistai 16. helmikuuta 2016

Mausteinen broileripiirakka


Tähän piirakkaan halusin "potkua"  ja sitä myös sain. Ei liikaa, mutta niin, että maistuu reilusti. Chilituorejuustoa, jalapenoja ja maustettua ruokakermaa. Namnam!
Kahvipöytään tätä en välttämättä laittaisi tarjolle, mutta iltapalaksi, tupaantuliaisiin, tai illanviettoon hyvinkin :) 

Pohja:
120 g huoneenlämpöistä voita
2,25 dl vehnäjauhoja
3/4 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
450 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
pätkä purjoa 

200 g Chilituorejuustoa
2,5 dl maustettua ruokakermaa (grillattu paprika)
2 kananmunaa
2,5 dl juustoraastetta
jalapenoja maun mukaan

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot, juustoraaste ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Taputtele jauhotetuin sormin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Paista broilerit öljyssä, lisää puolivälissä paistoa pilkotut paprikat, sekä purjo.

3. Sekoita notkistettu tuorejuusto, ruokakerma, kananmunat, juustoraaste keskenään. Lisää lopuksi jalapenoja, makusi mukaan. Kaada massa pohjan päälle.

4. Ripoittele broileri-paprikapaistos lopuksi piirakan pinnalle tasaisesti. Paista sitten 200 asteessa n. 1 tunti. Voit koristella piirakan esimerkiksi rucolalla.

4 kommenttia:

  1. Kovin tulinen ruoka muuten muuttaa kahvin makua todella paljon. Itse kans välillä huomannut, että tuli tehtyä liian mausteinen piirakka kahvipöytään.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! :D Tää piirakka on todella hyvää, mutta vaatii parikseen ennemmin vaikka kylmää maitoa...

      Poista
  2. Polttaa, polttaa, aivan liian tulista makumaailmaani, mutta ehkä ilman jalapenoa ja chiliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Onnistuisi varmasti yhtä hyvin ilman niitäkin. Maku oli hyvä, ilman "poltettakin" :)

      Poista