maanantai 13. huhtikuuta 2020

Juustoinen valkosipulileipä



Nyt on herkuteltu makeilla jutuilla sen verran paljon, että tänään kokeilin tehdä välipalaksi tällaista juustoista, valkosipulilla maustettua leipää. Olen nähnyt näitä tehtävän valmiistakin leivästä, mutta nyt tein taikinankin itse. Leipään tuli reilusti juustoa, hieman valkosipulia ja persiljaa. Herkkua! 😋

1tl kuivahiivaa
1rkl sokeria
3dl vettä
7-7,5dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
3rkl oliiviöljyä
1tl suolaa

Voiteluun:
3rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä

Viiltoihin:
200g mozzarellaa
200g fetaa

Pinnalle:
lehtipersiljaa

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset sekaisin ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Muotoile taikinasta pallo ja kauli se n.25cm pyöryläksi. Anna kohota liinan alla 15min.

2. Raasta valkosipulin kynnet oliiviöljyn sekaan. Voitele leipä sitten kauttaaltaan valkosipuliöljyllä. Leikkaa pizzapyörän, tai veitsen avulla leivän pintaan ristikon malliset viillot. Voit leikata ne lähes pohjaan asti.

3. Leikkaa mozzarellasta ja fetasta "tikkuja" ja upota ne viiltojen pohjaan saakka. Ripoittele pinnalle sitten reilusti hienonnettua persiljaa. Laita kelmu, tai joku muovi kevyesti leivän päälle ja anna kohota n.45 minuuttia.

4. Paista leipä 190 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes leipä on kauniin ruskea.

2 kommenttia:

  1. Otin ohjeesta kiinni ja pyöräytin leivän.
    Oli muuten hyvää. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista