keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Vadelmaiset Budapest-leivokset


Yleensä, siis yleensä, en lähde klassikkoleivonnaisia muokkaamaan koskaan, mutta nyt oli nuorimman tyttäreni syntymäpäivät ja hän oli toivonut jotakin vaaleanpunaista herkkua juhliinsa (jotka siis juhlimme kotona keskenämme) 😁 Alkuperäiset näyttävät TÄLTÄ.

Ajattelin, että se voisi olla jotakin, josta koko perheemme pitää, niin siitä se idea sitten lähti...  Värjäsin massan pinkillä pastavärillä ja laitoin sisään tuoreita vadelmia, perinteisien mandariinilohkojen tilalle.  Ja oli täällä kuulkaas yksi pieni, onnellinen prisessa 💓

Pohja:
150 g valkuaisia
130 g siro sokeria (lisätään kahdessa erässä)
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g hasselpähkinäjauhetta
20 g maizenaa

tippa pinkkiä pastaväriä

Täyte:
30g vaniljakreemijauhetta
100g vettä
300g vispikermaa vaahdotettuna
200g tuoreita vadelmia

Koristeluun:
kermavaahtoa
vadelmia
sokerihelmiä

1. Vaahdota valkuaiset ja sokeri (65g) keskenään marengiksi. Vatkaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria (65g) ja lisää tippa pastaväriä.

2. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maizena keskenään ja nostele seos nuolijan avulla varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.

3. Laita massapussiin 12-14mm pyöreä tylla. Pursota massa sitten leivinpaperin päälle, pellille,  pikkurillin paksuisiksi nauhoiksi vieriviereen, lähes pellin pituiseksi pohjaksi.

4. Paista pohja 170 asteisessa uunissa noin 16-19 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi.

5. Käännä pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.

6. Sekoita vesi ja vaniljakreemijauhe keskenään vaniljakreemiksi. Sekoita kreemi keskenään vaahdotetun vispikerman joukkoon.

7. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Ripoittele päälle tuoreita vadelmia. Rullaa tortuksi. Anna tortun jähmettyä ja vetäytyä kylmässä.

8. Koristele esimerkiksi kermavaahtoruusukkeilla ja tuoreilla vadelmilla. Leikkaa 4cm:n levyisiksi paloiksi.


2 kommenttia:

  1. Kuinka monta kpl laotat kanamunia ja kuinka paljon on desi mitoilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti vaatii onnistuakseen vaa'an, siksi määrät grammoina. Toisen puoli desiä voikin olla lähemmäs desi ja silloin tämä ei onnistuisi 😔 Tuotteesta tulee grammamäärillä tasalaatuisempia.

      Poista