perjantai 3. huhtikuuta 2020

Persikkamuffinssit


Pääsiäinen lähestyy, niin tein jo kokeeksi perheelle muffinsseja, joihin käytin säilykepersikkaa. Mietin näitä maistaessani, että näihin olisi sopinut mainiosti persikan tilalle myös ananas. Kumpaakos makua sulle laitettais?

Nää on hyviä!! 😍

9kpl

Taikina:
2,75dl vehnäjauhoja
1,6dl sokeria
1,2dl maitoa
0,5dl öljyä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta

n. 300g säilypersikkaa paloiteltuna

Muruseos pinnalle:
3rkl kylmää voita
ripaus kanelia
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria

1. Pilko persikat kuutioiksi. Murustele päälle tuleva muruseos valmiiksi pienessä kulhossa.

2. Sekoita sitten taikinan ainekset kulhossa keskenään sekaisin.

3. Laita muffinssivuokien pojalle n. puolet persikoista. Annostele taikinaa sitten päälle, niin, että vuoasta täyttyy n.3/4. Annostele seuraavaksi taikinan päälle loput persikkakuutiot.

4. Murustele lopuksi muruseos muffinssien pinnalle ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat kauniin ruskeita. Voit myös tarkistaa kypsyyden esim. coctailtikun avulla.

3 kommenttia:

  1. Oi nam!! Nyt on tullut innokkaasti etsittyä kaikkia kivoja persikkareseptejä pääsiäisen lähestyessä kovaa kyytiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa niin 😊 Persikkaa tuleekin muuten käytettyä todella harvoin...

      Poista
  2. Ohje ilmeisesti käännetty, jossa mittoina käytetty cup.
    Voisiko näihin, jossa saada sen cup merkinnän myös, koska helpompaa mittailla, kun 1.25 dl jotain.
    Kiitos paljon

    VastaaPoista