keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Pursotetut pikkuleivät



Tässä kotona ollessa tekee mieli kahvin kanssa jotakin pikkumakeaa, niin tulipa mieleeni nämä helpot, suussasulavat pikkuleivät. Nämä maistuvat ihanasti voilta, sokerilta, vaniljalta ja vadelmalta. Myös pursotuskäsi harjaantuu näitä pursotellessa entistä paremmaksi 😁

n.40kpl

250g voita
105g tomusokeria
35g kananmunaa
45g mantelijauhetta (voi korvata myös vehnäjauholla)
275g vahnäjauhoja
1,5tl vaniljasokeria

vadelmamarmeladia
tomusokeria/lumijauhetta

1. Vatkaa sokerit ja voi keskenään vaahdoksi (25min.). Lisää sitten kananmuna kovasti samalla vatkaten.

2. Lisää keskenään sekoitettu vehnäjauho, sekä mantelijauho vaahdon sekaan. Sekoita taikina sitten tasaiseksi, mutta varo sitkon muodostumista.

3. Pursota n.8mm tähtityllalla n.6cm:n tankoja pellille. Paista pikkuleivät 210 asteessa n. 6-7minuuttia, tai kunnes ovat kauniin vaalean ruskeita.

4. Pursota toisen jäähtyneen pikkuleivän sisäpinnalle vadelmamarmeladia ja laita puoliskot vastakkain. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti