perjantai 17. huhtikuuta 2020

Yrtti-suolakeksit ja punajuurihummus


Perjantai-iltaa vietetään tänäänkin tietysti ihan kotosalla, mutta jotakin pientä herkkua oli saatava illaksi leffan ääreen. Hetken kaappeja kaiveltuani keksin, että kaapeissa olisi tarpeet helppotekoiseen ja herkulliseen punajuurihummukseen. Pöh! Ei ollut mitään sille kaveriksi- niinpä keksin leipoa itse suolakeksejä, jotka maustoin kaapeista löytyvillä, kuivatuilla yrteillä. Ja voin kertoa, että kyllä tuli hyvää! 😍

(n.18-20kpl)

Yrtti-suolakeksit:

200g vehnäjauhoja
50g kylmää voita kuutioituna
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa 
1tl kuivattua timjamia/rosmariinia
0,5dl kylmää vettä
pinnalle sormisuolaa ja timjamia

Punajuurihummus:
230g kikherneitä suolaliemessä
200g punajuuri-perunasosetta (Pirkka pötkö)
2 valkosipulin kynttä
3rkl oliiviöljyä
3rkl tahinia
5rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria, jeeraa

1. Laita keksien vehnäjauho, leivinjauhe, suola, yrtit ja voi kulhoon ja nypi tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita. Tahnasta pitää tulla pehmeää, ei tahmaista. Jos taikina kuitenkin tuntuu kuivalta, lisää 1rkl vettä. Kaulaa taikina kahden leivinpaperin välissä tasaiseksi n. 4mm:n levyksi ja leikkaa pizzapyörällä paloiksi. Ripottele pinnalle esim. kuivattua timjamia ja sormisuolaa. Paista kahden pellin välissä, 180 asteessa n. 10-15, tai kunnes keksit ovat kauniin ruskeita ja kuivia.

2. Valmista hummus laittamalla kaikki ainekset kulhoon, lukuun ottamatta mausteita ja "poraa" sauvasekoittimella, tai blenderissä tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla, jeeralla ja mustapippurilla makusi mukaan. Jos hummus on liian paksua, voit ohentaa sitä hieman öljyllä, tai vedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti