maanantai 20. huhtikuuta 2020

Churrot, eli espanjalaiset munkkitangot



Vappu lähestyy, niin minulla on mahtava tekosyy paistaa Churroja mielin määrin. Nämä ihastuttavat, espanjalaiset  munkkitangot, pyöritellään kaneli-sokerissa ja dipataan vielä hieman lämpöisinä paksuun, lämpimään suklaakastikkeeseen. Jollet vielä koskaan ole näitä tehnyt, tai maistanut- nyt on korkea aika! Itse voisin elää näillä 😍 Tämä ohje on kananmunaton. 

n.30kpl

5dl vettä
1tl suolaa
4rkl öljyä
4rkl sokeria
5dl vehnäjauhoja

rypsiöljyä
kanelisokeria

Suklaakastike:
1dl kermaa
100g tummaa suklaata

1. Mittaa kattilaan vesi, suola, sokeri ja öljy. Kiehauta ja kaada sitten vehnäjauhot joukkoon samalla sekoittaen. Kypsennä seosta hiljaisella teholla hetki, niin, että taikinasta muodostuu "pallo".

2. Laita rypsiöljy kattilaan sillä aikaa, kun taikina levähtää ja jäähtyy hieman. Kuumenna öljy 180 asteiseksi.

3. Laita taikina kaksinkertaiseen pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Puristele taikinaa n. 15cm pätkä ja katkaise se saksilla kattilaan varovasti. Kääntele Churroa välillä niin, että siitä tulee kauniin vaalean ruskea. Pyörittele valmiit Churrot kanelisokeriseoksessa. 

4. Kuumenna kerma kattilassa. Paloittele suklaa sekaan- anna sulaa hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Nauti heti, hieman lämpiminä suklaakastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Miksei taikinaan tule niitä raitoja/uria jos tähtitylla kyseessä, nyt näyttää lähinnä tasapaksuilta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tällä kertaa Städterin tylalla, josta ei jää niin terävä jälki 😊 Wiltonin tähtityllalla tulee tosiaan terävämpi kuvio..

      Poista
  2. Montako minuuttia olisi hyvä pitää öljyssä, jotta ovat kypsiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa ihan tarkkaa aikaa sanoa, mutta muutama minuutti. Muuttuvat hieman vaaleanruskeaksi ja kevyemmän tuntuisiksi 😊

      Poista