Näiden ohje löytyy perinnöksi saamassani keittokirjassa (vuodelta -48). Tuo kirja on rakkain aarteeni. Nyt voin itse jatkaa perinnettä tekemällä näitä omille lapsilleni. Nämä ovat ihan maailman parhaita pikkuleipiä. Suorastaan sulavat suuhun! Kirjoitan ohjeen alle, niin kuin se on alkuperäisessä asussaankin...
Ihanaa joulun aikaa juuri Sinulle! 🎅
250g pestyä margariinia (voita!)
1 muna
1,5tl soodaa
200g sokeria
1,5tl kanelia
375g vehnäjauhoja
Päälle: sokeria ja kanelia
Voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi, muna ja kaneli lisätään, samoin jauhot, joihin sooda on sekoitettu. Taikina kaaviloidaan, tähden muotoisella muotilla otetaan siitä kakkuja. Niiden päälle ripotellaan sokeria ja kanelia (ennen uuniin laittoa). Paistetaan vaaleanruskeiksi (175-200 astetta)
Näyttävät niin hyviltä! Hyvää ja rauhaisaa joulua❤️🎅🎄
VastaaPoistaNämä ovat järjettömän herkullisia! Maistuvat minulle paremmin, kuin ruskeat, normipiparit. Hyvää joulua! 🎅
PoistaMeillä nämä kuuluvat myös jouluun, isoäitini opin mukaisesti. Taitaa olla reseptikin samoilta ajoilta 😊
VastaaPoistaNiiiin ihania 🥰 Ensi viikonloppuna paistellaan ensimmäiset tälle joululle...
PoistaÄitini leipoi ollessani lapsi, minä leivoin omilleni ja nyt ovat lapsenlapseni herkkua. Mutta aina sydänmuotilla.
VastaaPoistaIhanaa, kun meillä kaikilla on oma, tavaksi tullut perinne ❤️
Poista