Päälle:
1 l raparperin paloja
0,5 dl sokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
Taikina:
0,5l piimää
150 g voita
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
1. Kuori rapaperit ja paloittele ne kattilaan. Lisää sokeri, kaneli ja kardemumma. Kiehauta niin, että raparperit pehmenevät hieman.
2. Sulata voi pehmeäksi. Lisää muut ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille (n.25x30cm) ja levitä raparperihilloke päälle tasaisesti.
3. Paista piirakka 225 asteessa n. 30min., tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Vaniljakastike:
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
1-2 rkl sokeria
1.5 rkl maissi,- tai perunajauhoja
1-2 rkl vaniljasokeria tai puolikas vaniljatanko
1. Kuumenna kerma, maito, rikottu muna, sokeri ja siivilöity maissi- tai perunajauho hyvin sekoittaen kattilassa.Älä anna kiehua.
2. Jäähdytä ja lisää vaniljasokeri. Jos käytät vaniljatankoa, keitä se kastikkeen seassa ja poista ennen tarjoilua.
Ah, vaikuttaa niin ihanalta! <3 Itse tykkään tosi paljon taikinoista, joihin tulee piimää. :)
VastaaPoistaKiitos, Roosa ❤ Niinpäs tykkään muuten minäkin, tarkemmin ajateltuna...piimäkakku, donitsit jne...nami 😋
PoistaMinulla olisi juuri sopiva nippu raparperia kaapissa :)
VastaaPoistaOi...kannattaa testata, jos yhtään pitää raparperista ja kardemummasta ❤
PoistaHmm, hieman liian vähän sokeria hillokkeessa, mutta muuten melko hyvää :p
VastaaPoistaHih...nää taitaa olla niitä kuuluisia makuasioita. Itse tykkään, että raparperin kirpsakkuus saa vähän maistua 😘
PoistaEi todella tarvitse ollenkaan kananmunia pohjataikinaan?
VastaaPoistaJuu ei. Tämä on täysin kananmunaton resepti 😊
Poista