Kiva pieni suolainen tarjottava juhliin, tai ihan tosiaan kahvipöytään. Päälle voi ripotella paahdettuja pinjansiemeniä, tai salaattisiemensekoitusta. Itse unohdin ne kaappiin! :(
1/2 pkt Filotaikinaa
ruokaöljyä
Täyte:
2 rs tuoretta pinaattia (tai kuivattu nokkonenkin kävisi?)
1 prk kolmen juuston kermaa
2 kananmunaa
200g Apetit classic fetaa
mustapippuria
suolaa
siemeniä
1. Leikkaa filotaikinasta hieman muffinssipellin koloja isompia paloja. Voitele vuoka kevyesti ja paina yksi pala taikinaa pohjalle. Öljyä taikina kevyesti ja lisää taas pala taikinaa. Toista sama 4-5 kertaa.
2. Ryöppää pinaatti paistinpannulla ja mausta kevyesti.
3. Sekoita kerma ja kananmunat. Lisää ripaus suolaa.
4. Jaa pinaatit filokuppejen pohjalle ja kaada kerma-kananmunaseos päälle tasaisesti kaikkiin. Rouhi päälle fetaa.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin. 20min., tai kunnes ovat saaneet hieman väriä. Paada tällä välin pinjansiemenet pannulla.
6. Ripottele lämpimien piiraiden päälle siemenet ja nauti vielä lämpöisinä.
Ovat varmasti hyvä makupari, mutta millä korvaisit feta- pinaatti yhdistelmän?
VastaaPoistaKiva idea käyttää filotaikinaa. Täytyy kokeilla.
Hmm. Kinkku-parika? Ja kermaseokseen juustoraastetta sekaan. Tai kylmäsavulohta ja tilliä? :) Tuohon käy varmaan melkein mikä tahansa...
VastaaPoista