torstai 16. heinäkuuta 2015

Suklainen Pavlova

 

Pavlova, eli marenkikakku, on ihana kesäinen jälkiruoka, tai kahvipöydän herkku. Tähän sopivat kaikenlaiset marjat ja hedelmät. Itse tein tällä kertaa kolme pohjaa ja kerrostin ihan kakuksi. Väliin laitoin suklaakermaa ja mansikoita. Ja tietenkin lorautin vielä suklaasulaa päällekin koristeeksi :p

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1tl sitruunamehua

Väliin: 
4 dl vispikermaa
200g taloussuklaata

1 l mansikoita

Koristeluun:
sulatettua suklaata ja suklaarullia

1. Erottele kananmunan valkuaiset vatkauskulhoon. Lisää suola ja vatkaa. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sitruunamehu.

2. Pursota pellille kolme erikokoista marenkilevyä ja paista n. 90 asteessa 2-2,5 tuntia.

3. Sulata suklaa ja vatkaa kerma. Lisää hieman jäähtynyt suklaa kermavaahtoon (säästä osa koristeluun halutessasi).

4. Laita suklaakermaa isoimmalle marenkipohjalle, lisää mansikat. Toista samoin, kunnes kakku on valmis. Koristele mielesi mukaan!

2 kommenttia:

  1. Ihana kesäinen makea kakku!
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nami-hiiri, kommentistasi :) Kakku on todellakin makeaa, sekä kesäistä...mutta hyvää :p

      Poista