lauantai 1. huhtikuuta 2017

Paistettu kinuskijuustokakku


Törmäsin tähän ihanaan kakkuun täällä ja olihan sitä kokeiltava. En yleensä pidä ollenkaan paistetuista juustokakuista, mutta tämä oli kyllä hyvää...joskin aika makeaa :) Koostumus on todella samettisen pehmeä ja kakku maistuu lempeän kinuskiselta. Kakun kaveriksi sopisi erittäin hyvin esim. vadelmamelba 😛

Ohje 24cm vuokaan

Pohja:
200-250g digestivejä murskattuna muruksi
75-100g voita

Juustokakkutäyte:
2pkt tuorejuustoa
2prk (á 200g) creme fraichea
1tlk keitettyä kondensoitua maitoa, eli kinuskia
3 isoa kananmunaa

1. Sekoita keksimuru ja sulatettu voi keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

2. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen creme fraiche, sekoita. Lisää kinuski ja sekoita.
Sekoita kananmunat sekaan ja kaada vuokaan.

3. Paista 160 asteessa 40 minuuttia. Sulje uuni ja anna olla vielä 30 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämmossä ja nosta sitten jääkaappiin jäähtymään, mieluiten yön yli.

4. Koristele kinuskikastikkeella ja pienillä fudgekuutioilla.

2 kommenttia:

  1. Voi ei taas uusi kinuskijuustokakku. Näyttää tosi hyvältä, tätäkin on varmaan pakko jossain vaiheessa testata :P

    VastaaPoista
  2. Testaa ihmeessä, jos vain suinkin pidät kinuskista ;D

    VastaaPoista