keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Appelsiini-kahvikakku


Tämä, niin kuin muutkin kahvikakut mehevöityy muutamassa päivässä todella herkulliseksi tarjottavaksi. Kakku on myös nopea ja helppotekoinen.  Itse laitoin tämän pakastimeen vierasvaraksi :) Vuoasta tulee sen verran kyselyitä, niin, vuoan merkki on Nordic Ware ja malli on Bavaria...

300 g  voita
3 3/4 dl sokeria
4 munaa
70 g appelsiinimarmeladia
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää osa jauhoista, sekä kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.

2. Lisää loput kuivat aineet, sekä appelsiinimarmeladi,  appelsiinimehu, sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada
taikina voideltuun vuokaan.

3. Paista 175 asteessa n. tunti.

2 kommenttia:

  1. Älyttömän iso ohje, vuuan pittää olla vähintään 2,5 litraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on. Tuo Nordic Waren vuoka on vetoisuudeltaan 2,3l 👍

      Poista